بررسی تازه‌ترین نقشه‌ها و پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که طی روزهای آینده، برخی استان‌ها شاهد ناپایداری‌های جوی به شکل رگبارهای پراکنده، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در برخی مناطق گردوخاک خواهند بود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، روز چهارشنبه ارتفاعات البرز مرکزی در معرض شکل‌گیری این شرایط جوی قرار می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود در ساعات بعدازظهر و شب، رگبار و رعدوبرق پراکنده همراه با وزش باد در این مناطق رخ دهد.

همچنین برای روز پنجشنبه، شرق استان هرمزگان، مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات شمالی آذربایجان غربی به عنوان مناطقی معرفی شده‌اند که احتمال وقوع رگبارهای پراکنده، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک در آن‌ها وجود دارد.

این شرایط جوی در روز جمعه نیز در بخش‌هایی از کشور ادامه خواهد داشت و ارتفاعات شمالی آذربایجان غربی و مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان همچنان در فهرست مناطق دارای ناپایداری جوی قرار دارند.

مطابق پیش‌بینی‌های منتشر شده، این پدیده‌ها عمدتاً در ساعات بعدازظهر و شب رخ خواهند داد و شامل رگبار و رعدوبرق پراکنده، افزایش سرعت وزش باد و در برخی مناطق خیزش گردوخاک خواهند بود.

آسمان بیشتر مناطق کشور همچنان آرام و صاف خواهد بود

در حالی که برخی استان‌ها درگیر ناپایداری‌های جوی می‌شوند، سازمان هواشناسی اعلام کرده است که طی پنج روز آینده در سایر مناطق کشور، وضعیت جوی عمدتاً پایدار خواهد بود و آسمانی صاف برای بیشتر نقاط ایران پیش‌بینی می‌شود.

این موضوع نشان می‌دهد که پدیده‌های جوی پیش‌بینی شده بیشتر به مناطق مشخص و محدود جغرافیایی مربوط می‌شود و بخش بزرگی از کشور شرایط عادی جوی را تجربه خواهد کرد.

گردوخاک و باد شدید در شرق، شمال‌شرق و جنوب‌غرب کشور ادامه دارد

یکی از مهم‌ترین بخش‌های پیش‌بینی هواشناسی مربوط به افزایش سرعت وزش باد و احتمال خیزش گردوخاک در برخی مناطق کشور است.

بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، طی پنج روز آینده در مناطق شرق و شمال‌شرق کشور و همچنین تا روز جمعه در بخش‌هایی از جنوب‌غرب کشور، در برخی ساعات وزش باد شدید و وقوع گردوخاک دور از انتظار نخواهد بود.

این شرایط می‌تواند بر کیفیت هوا و دید افقی در برخی مناطق تأثیرگذار باشد و به همین دلیل پیگیری اطلاعیه‌های هواشناسی برای ساکنان این مناطق اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

دریای خزر و شرق دریای عمان مواج می‌شوند

سازمان هواشناسی در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت آب‌های کشور نیز اشاره کرده است.

بر اساس این پیش‌بینی، دریای خزر و همچنین مناطق شرقی دریای عمان طی سه روز آینده با افزایش ارتفاع موج و شرایط مواج همراه خواهند بود؛ موضوعی که می‌تواند برای فعالیت‌های دریایی و تردد شناورها اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.