هشت جنگ جهانی کوچک| در زمینهای ورزشی یزد، اهواز، اراک، تهران، گرگان و شیراز
افزایش حیرت انگیز جنجال و زدوخوردهای بیشرمانه و خونین در مسابقات فوتبال و فوتسال و والیبال و کشتی.چه مرگمان شده است؟
هفت صبح| فقط از 22 دی ماه تا امروز هفت جنگ جهانی کوچک بین بازیکنان در زمینهای ورزشی یزد، اهواز، اراک، تهران، گرگان و شیراز اتفاق بالا گرفته است. یک نفر خوشحالی کرده، تیم حریف ناراحت شده. یک استادیوم دیگر بازیکن با حراست یا با توپجمعکن دعوا کرده. یک نقطه دیگر هم فتیله دعوا با کلکل دروازهبان و عکاس بالا کشیده. خروجی همه آنها هم توهین و تحقیر، صورتهای زخمی، شیشههای شکسته و دست و پاهایی خونین بوده. این دعواها کی، کجا و چطور اوج گرفت؟
یک: دو روز پیش تقریبا دقیقه 90 بازی سپاهان و چادرملو یک تنش بزرگ اتفاق افتاد. بازیکن سپاهان که گل برتری تیمش را زده بود، رو به هواداران تیم میزبان کرد و دستش را حرکت داد. او با نشان دادن یک فیگور شادی جنجالی و تحریکآمیز داور را عصبانی کرد و کارت قرمز گرفت. اما ماجرا اینجا تمام شد؟ نه. دوباره کارش را بعد از کارت قرمز هم ادامه داد و همین موضوع باعث شد یکی از چادرملوییها از نیمکت خارج شود و یک بطری آب سمت او پرت کند.
اینجا بود که دعوا بالا گرفت. البته محمدمهدی محبی هم یک شادی معمولی نکرده بود. او بعد از ضربه گل خود رو به هواداران تیم مقابل دستش را شبیه به علامت خوابیدن گرفت. انگار که دارد به آنها میگوید: «شب بخیر. بروید بخوابید.» این دعواها ادامه داشت و سوت پایان باعث نشد که آتشفشان عصبانیت یزدیها خاموش شود. تا جایی که زمان خروج اتوبوس سپاهان، هواداران چادرملو به سمت اتوبوس سنگ پرتاپ کردند و شیشه را شکستند. حتی یکی از اعضای کادر تیم به خاطر این پرتاپ سنگ مجروح شد.
دو: همان روز که در یزد چنین بلوایی به پا شده بود، یک درگیری دیگر در شهر اهواز و بین تیمهای نساجی و فولاد در جریان بود. اول یک دعوا و درگیری در دقیقه 90 اتفاق افتاد و به دنبال آن دو بازیکن از زمین اخراج شدند و سپس جرقه تنش بعدی از سمت ساکت الهامی سرمربی نساجی زده شد. گره اول چطور شکل گرفت؟ بازیکن تیم نساجی که منتظر شوت توپ جمعکن بود، احساس کرد این نوجوان اهوازی به خاطر جلو افتادن تیم محبوبش، علاقهای به انداختن توپ ندارد و دارد وقت را تلف می کند.
البته اینطور که خبرنگاران میگویند این حرکت را توپجمعکنهای دیگر هم با بازیکنان حریف داشتند. محمدرضا حسینی (بازیکن نساجی) هم عصبانی میشود و با او دعوا میکند. این تازه اول ماجرا بود. چند ثانیه بعد یکی از بازیکنان ،دعوا با توپ جمعکن را ادامه میدهد. اینجا دیگر خون بازیکن فولاد به جوش میآید و دعوای مهرداد رضایی و محمد عسگری بالا میگیرد که در نهایت هم هر دو اخراج میشوند. ماجرا تمام شد؟ باز هم نه. بعد از بازی، ساکت الهامی، سرمربی تیم نساجی مازندران با الفاظی زشت شروع به توهین به یحیی گلمحمدی، سرمربی خوزستانیها می کند.
سه: حالا از اهواز به بازی دیگری در تبریز سفر کنیم. این بار حامد لک دعوا را شروع میکند. آن هم دعوا مقابل یکی از عکاسان پشت دروازه. دقیقه 74 بازی بود که لک به سمت یکی از عکاسان لگد زد. او قبل از این کار ابتدا داور را صدا می زند و وقتی داور سمت او نمیرود، لک سمت عکاس حمله و گویا چند فحش نثارش میکند. این بازی بین تیمهای تراکتور و مس بود و مشخص نیست دلیل این دعوا چه بوده؛عکاس ادعا میکند که آن لحظه فقط گفته: «ای وای» ولی از طرف دیگر، لک میگوید عکاس فحش داده است.
چهار: برگردیم به پنج روز قبل، یعنی 29 دی ماه که سپاهان و پرسپولیس در ورزشگاه اراک مقابل هم بازی داشتند. این بار مراسم قهرمانی سوپرجام بود که بازیکنان سپاهان با حراست ورزشگاه امام خمینی اراک دعوا کردند. به یاد بیاوریم که یکی از همین دعواهای دو روز پیش را هم سپاهان با چادرملو داشت. این بار اما دعوا مثل قبلیها مفصل نبود. در جشن قهرمانی سپاهان چند هوادار وارد زمین میشوند و مامورهای حراست سعی میکنند او را کنترل کنند که دروازهبان ذخیره سپاهان دخالت میکند و درگیری مختصری شکل میگیرد.
جنگ آخر به از بازی اول
پنج: برویم به 28 دی ماه و بازی تیم نوجوانان. اینجا هم یک درگیری باورنکردنی بین پرسپولیس و تیم شاهین تهران در دقیقه 94 اتفاق افتاد که خروجی آن چندین مصدوم بود. درگیری از داخل نیمکت شروع میشود. همینطور که همه به سمت نیمکت میرفتند، یکی از بازیکنان پرسپولیس تک نفره شروع به هل دادن بقیه میکند و جنجال را به راه میاندازد. اینجا همه مشکی پوشهای تیم حرف از راه میرسند این گوشه زمین بعد از چند ثانیه دعوا آرام میگیرد.
البته دعوا به جای خاموش شدن، به نقطه دیگری از زمین منتقل میشود و قرمز و مشکی آنقدر به هم گره میخورند که در این بزن بزن رنگها را نمیشد دیگر از هم تشخیص داد. این ماجرا تا آمدن نیروی انتظامی تمام نشد. از آن وحشتناکتر دعوای مشابهی بود که یک سمت آن تیم جوانان کیا قرار داشت و دوباره سمت دیگر آن تیم جوانان پرسپولیس.
این دعوا بعد از گل غیرمنتظره بازیکن پرسپولیس در دقیقه 90+9 اتفاق افتاد که این تیم را از یک شکست نجات داد. بازیکن پرسپولیس بعد از این گل به سمت بازیکنان کیا رفت و شروع به خوشحالی کرد. همان خوشحالیهای دردسرساز فوتبالیبازیکنان کیا هم طاقت نیاوردند و درگیری فیزیکی عجیب با مشت و لگدهای فراوان شروع شد. به جز چند بازیکن که خود را جدا کرده و راهی نیمکت شدند، تقریبا همه در درگیری شرکت داشتند. از این دعوا صحنههایی باورنکردنی به جا ماند طوری که بازیکنانی که هیچ سمت این دعوا نبودند دور زمین میچرخیدند و نمیدانستند دقیقا چه کسی را از زیر مشت و لگد نجات دهند.
شش: همین بیست و هشتم دی ماه که از آن حرف شد، یک تنش دیگر هم در زمین فوتسال پشت سر گذاشت. این یکی مربوط به درگیری مدیران مس سونگون با کادر فنی تیم گیتیپسند میشد. درست در حساسترین نقطه بازی وقتی مس سونگون در خانه مغلوب حریف شده بود، حین خروج بازیکنان تیم مهمان، هواداران مس با بتطری از آنها پذیرایی کردند. این بار بازیکنان تلاش داشتند آرامش را به زمین برگردانند اما مدیران و مسئولان تیمها دست بردار نبودند. دیدار دو تیم گیتی پسند و مس سونگون بارها در اصفهان به جنجال کشیده شده که آخرین مورد آن همین مرداد ماه امسال بوده است.
هفت: جنگ و جدال بازیکنان در همین دو هفته اگرچه در فوتبال به حالت انفجار رسیده اما فقط محدود به فوتبالیستها نبوده. بازی والیبال پاس گرگان و شهرداری ارومیه از آن جدالهایی بود که هیچ توضیح منطقی برای آن نمیشد آورد. نه بازیکنی خوشحالی بیادبانهای داشت، نه توپجمعکن و نه حراست دخیل بود. دعوا را اتفاقا برخلاف انتظار تیم برنده شروع کرد. 26 دی ماه تیم والیبال ارومیه و پاس گرگان با هم بازی داشتند.
اینطور که از ویدیوها پیداست بازیکن ارومیه چند بار با عصبانیت حرکات عجیبی نسبت به تیم مقابل، داور، هواداران و هر کسی که در این زمین بود و نبود انجام می دهد. این بازیکن باسابقه و همیشه عصبانی به نام عرشیا بهنژاد از تیم ارومیه بعد از اخرج به عیسی سنگدوینی (سرمربی تیم پاس گرگان) لگد می زند. یکی از تماشاگران هم که این صحنه را میبیند خودش را به وسط زمین میرساند و با مشت او جنگ جهانی شروع می شود. در این دعوا حتی یکی از هوادارها با چاقو به سمت فرد دیگری حملهور میشود که او را کنترل میکنند و نسبتا به خیر میگذرد.
هشت: شنبه 22 دی ماه هم هنگام برگزاری مسابقات کشتی فرنگی جوانان استان فارس در شهرستان کوار درگیری بین مربیان شیرازی رخ داد. دیگری در این حد که یک نفر چاقوی خود را از جیب درمیآورد و یکی از حاضرین (که پدر یک بازیکن بوده) از ناحیه پا با آن زخمی میشود. این دعوا هم از سمت مربی شیراز و کشتیگیر شکل گرفت که باز هم مثل همه موارد بالا هواداران را از سکو به میدان کشاند. تصاویر باقی مانده گویای همه چیز است.
مردی پشت دوربین مدام تکرار میکند: «آی جوون مردم رو کشتند» همه تماشاچیها داخل زمین هستند و گروهی روی سکوها یقه هم را میگیرند و همدیگر را از روی پلهها به پایین پرتاپ میکنند. بازی نیمه تمام به پایان رسید اما حتی دخالت نیروی انتظامی و گاز اشکآور هم دعوا را تمام نکرد. تماشاگران و کشتیگیران از سالن خارج شدند و دوباره در خیابان اطراف سالن شروع به کتک زدن همدیگر کردند. فاجعهای که در نهایت منجر به تعطیلی مسابقات کشتی فرنگی در فارس شد.