استقلال – سپاهان؛ چه ستارههایی که جابجا نشدند

انتقال اخیر سیدحسین حسینی یک ردیف به فهرست بلندبالای ستارگان جابهجا شده بین استقلال و سپاهان اضافه کرده است.
به گزارش "هفت صبح"، جدایی سیدحسین حسینی از استقلال پس از بیش از یک دهه و پیوستنش به سپاهان، انتقال بزرگ دیگری را بین این دو باشگاه بزرگ فوتبال ایران رقم زد و تبدیل به جدیدترین قسمت از سریالی شد که سابقهای طولانی و البته نمونههای بزرگ زیادی داشته است.
تا کنون بازیکنان زیادی بهطور مستقیم از استقلال به سپاهان یا در مسیر برعکس منتقل شدهاند و این مسیر دوطرفه بین تهران و اصفهان بهقدری پرمسافر بوده که میتوان حتی یک تیم کامل با عمق اسکواد قابل توجه از بازیکنان جابهجا شده بین قدرتهای آبی و زرد فوتبال ایران ساخت.
در اینجا، جدا از بازیکنان مشترک تاریخ این دو باشگاه، صرفا به تعدادی از بازیکنان بزرگی نگاه میکنیم که مستقیما استقلال را به مقصد سپاهان، یا سپاهان را به مقصد استقلال ترک کردهاند؛ اتفاقی که امسال برای سیدحسین حسینی و قبلتر از او برای آرش رضاوند افتاد و این دو بازیکن را به پیراهن طلایی سپاهان رساند.
دروازهبانها - کوه تجربه و افتخار
دو تن از بزرگترین دروازهبانهای ادوار مختلف فوتبال ایران سابقه انتقال مستقیم بین استقلال و سپاهان را داشتهاند. احمدرضا عابدزاده، که در اواخر دهه 60 به استقلال رفته بود و با آبیها حتی به قهرمانی آسیا هم رسیده بود، در سال 72 استقلال را ترک کرد و راهی سپاهان شد. دوران حضور او در سپاهان البته رونقی نداشت و پس از انجام تنها یک بازی، در سال 73 به پرسپولیس رفت.
همچنین سیدمهدی رحمتی، در سال 84 از سپاهان راهی استقلال شد و 2 سال در این تیم باقی ماند. سپس به مس کرمان رفت و دوباره سر از سپاهان درآورد. او در سال 90، یک بار دیگر مسیر تکراری اصفهان به تهران را پیمود و از سپاهان به استقلال ملحق شد. رحمتی 4 بار قهرمان لیگ برتر شده که 2 بار با استقلال به دست آمده و 2 بار نیز با سپاهان به این عنوان رسیده است.
مدافعان وسط – این زوج پرحاشیه
در سال 98، سیاوش یزدانی که پس از جلب کردن توجهها در پیکان، به سپاهان رفته بود و آنجا هم عملکرد خوبی داشت، به عضویت استقلال درآمد. او در استقلال فراز و نشیب زیادی را تجربه کرد و در سال 1401 پس از به مشکل خوردن با ریکاردو ساپینتو، قراردادش را با استقلال فسخ کرد و دوباره پیراهن سپاهان را پوشید.
همراه همیشگی او در حاشیهها، یعنی محمد دانشگر نیز در سال 1401 و پس از چند فصل امیدوارکننده در لباس استقلال، به عضویت سپاهان درآمد. او همچنان در تیم سپاهان توپ میزند و با وجود اینکه همیشه شایعات بازگشتش به استقلال به گوش میرسد، هنوز در جوار زایندهرود به فوتبال ادامه میدهد.
به مدافعان میانی جابهجا شده بین استقلال و سپاهان میتوان نفراتی مثل لئوناردو پادووانی، آرمین سهرابیان و ... را اضافه کرد.
مدافعان کناری – ترافیک ستارههای ملیپوش
در سال 87 خسرو حیدری از پاس همدان راهی استقلال شد. او پس از 2 فصل درخشش و کسب یک قهرمانی لیگ برتر، به سپاهان رفت تا دوباره با امیر قلعهنویی کار کند. او یک فصل در اصفهان حضور داشت و با سپاهان هم به قهرمانی لیگ رسید. سپس در سال 90 دوباره به استقلال برگشت و تا آخر فوتبالش در تیم محبوب خود باقی ماند.
هاشم بیکزاده هم کموبیش سرگذشت مشابهی دارد. او هم در سال 87 راهی استقلال شد، 2 فصل آنجا حضور داشت و سپس به سپاهان و نزد قلعهنویی رفت. بیک زاده دو فصل در سپاهان ماند و سپس به استقلال برگشت.
ستاره بعدی این لیست وریا غفوری است؛ کسی که سال 95 از سپاهان به استقلال پیوست و در ادامه به کاپیتانی محبوب و اسطورهای منحصر بهفرد در استقلال تبدیل شد.
جابهجاییهای بزرگ در پست مدافع راست بین این دو باشگاه همین یک سال پیش نیز رخ داد. در تابستان 1403 رامین رضاییان از سپاهان به استقلال پیوست و انتقالی بزرگ در تاریخ لیگ برتر لقب گرفت. در همین زمان بود که صالح حردانی از استقلال به سپاهان رفت تا چیزی شبیه به معاوضه بین دو تیم رخ داده باشد. البته حردانی تنها یک نیمفصل در اصفهان ماند و در بهمن 1403 از سپاهان به استقلال برگشت.
به لیست بلندبالای مدافعان کناری جابهجا شده بین استقلال و سپاهان میتوان نامهای دیگری مثل میلاد زکیپور، حسن اشجاری، علی حمودی و یعقوب کریمی را نیز اضافه کرد.
هافبکها – مهندسهای بیرقیب وسط زمین
چیزی شبیه به خسرو و هاشم، برای فابیو جانواریو رخ داد. هافبک برزیلی که یکی از ارکان قهرمانی استقلال در لیگ برتر 88-87 بود، در سال 89 از استقلال به سپاهان رفت و تیم قلعهنویی را پرستارهتر کرد. او در دو فصل متوالی با سپاهان قهرمان لیگ برتر شد و سپس در سال 91 به استقلال برگشت. جانواریو نهایتا در تابستان 92 بازنشسته شد.
یکی از انتقالهای بزرگ اما بینتیجه بین استقلال و سپاهان، مربوط به مجتبی جباری بود. ستاره بیبدیل خط هافبک استقلال در سال 92 و پس از کسب سومین قهرمانی لیگ برتر با این تیم، به دلیل اختلاف با مدیریت از جمع آبیها جدا شد و به سپاهان پیوست. اما حضورش در سپاهان همراه با درخشش نبود و خیلی زود، اصفهان را به مقصد دوحه و تیم الاهلی قطر ترک کرد.
در میان ستارگان زرد و آبی فوتبال ایران نام دو هافبک میداندار نیز جلب توجه میکند که هر دو با شرایط نسبتا مشابهی مسیر اصفهان – تهران را طی کردند. امید ابراهیمی در سال 94 از سپاهان جدا شد و به استقلال رفت تا طی چندین سال به یکی از ارکان اصلی استقلال و کاپیتان این تیم تبدیل شود. علی کریمی نیز در سال 97 همین مسیر را از سپاهان به استقلال طی کرد و به چنان بازیکن مهم و محبوبی تبدیل شد که پس از لژیونر شدنش نیز همیشه زمزمه بازگشت به استقلال پیرامون او شنیده میشده است.
به فهرست هافبکهای این مطلب نیز میتوان چندین نام دیگر اضافه کرد: سرور جپاروف، احمد جمشیدیان، مسعود ریگی، حسین کاظمی و ...
مهاجمان – نامهای بزرگ اما نهچندان موفق
مهاجمانی که بین استقلال و سپاهان جابهجا شدند، در حول و حوش زمانی این انتقال خیلی موفق نبودند. سجاد شهباززاده، حمید شفیعی، سیدمهدی سیدصالحی و احمد مومنزاده، مطرحترین مهاجمان منتقل شده بین این دو باشگاه بزرگ بودهاند. در میان این نامها، مومنزاده کسی بود که تقریبا در دوران اوج و پس از درخشش در سپاهان، در سال 79 راهی استقلال شد.