کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۰۳۴۲
تاریخ خبر:

ورزشکاری که توپ را با کتاب عوض کرد

ورزشکاری که توپ را  با کتاب عوض کرد

بررسی جایگاه تحصیل در‌میان ورزشکاران ایرانی در‌گفت‌وگو با محمد زادمهر، فوتبالیست سابق تیم‌ملی‌که دندانپزشک شد

هفت صبح| ورزش ایران برخلاف آنچه طی دهه‌های گذشته درباره آن شایع شده بود، همواره محلی برای حضور قهرمان‌هایی بوده که تحصیلات دانشگاهی به‌خصوص در رشته‌های غیرمرتبط با ورزش‌شان داشته‌اند. از علی دایی که مهندس متالوژی از دانشگاه صنعتی شریف است تا مرحوم ناصر حجازی که با لیسانس زبان انگلیسی دروازه‌بان استقلال و تیم ‌ملی بود. 

 

در روزهایی که بحث ماجرای دانشگاه و حرف‌های علیرضا بیرانوند درباره تحصیلش در رشته دکترا به‌شدت در فضای رسانه‌ای و فضای عمومی جامعه مورد نقد قرار گرفت، اخبار متفاوتی درباره دیگران ورزشکاران وجود داشت که کاملا نقطه مقابل آن بود اما بازتاب رسانه‌ای بزرگی نداشت. ریحانه مبینی قهرمان پرش طول ایران که دانشجوی رشته دندانپزشکی است، مدال طلای قهرمانی آسیا را گرفت و محمدطاها طباطبایی بازیکن تیم خیبرخرم‌آباد در کنکور کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه یک شد. 

 

اما این دو ورزشکار تنها قهرمان‌های تحصیل‌کرده نیستند. محمد زادمهر بازیکن سابق پرسپولیس و تیم‌ملی ایران نیز دندانپزشک است. زادمهر در 24 سالگی فوتبال را کنار گذاشت و اما تحصیل را ادامه داد و یک دندانپزشک متخصص و حرفه‌ای شد.  دکتر زادمهر که خودش زمانی همزمان فوتبال در بالاترین سطح و تحصیل دانشگاهی در رشته دشوار دندانپزشکی را پیش برد در ارتباط با قهرمان‌های ایرانی که در دانشگاه تحصیل می‌کنند، گفت:

 

«خیلی از شنیدن خبر قهرمانی دختر پرش طول (‌ریحانه مبینی) که دندانپزشک است، خوشحال شدم. ما قبل از این هم ورزشکاران تحصیلکرده داشتیم، آقای کیوان ریاحی هم زمانی که دانشجو بود و ورزش می‌کرد به توصیه خود من تحصیل را ادامه داد و دندانپزشک شد.»

 

زادمهر اما برخلاف آنچه همیشه درباره او گفته می‌شود تحصیل را مانع از ادامه فوتبالش نمی‌داند: «اوج فوتبال من همزمان با وقوع انقلاب و سپس آغاز جنگ تحمیلی بود و عملا همه چیز برای مدتی تعطیل شد. این باعث شد که من فوتبال را در اوج قدرت و در 24 سالگی رها کنم و تحصیل را ادامه بدهم. البته زمانی با گل‌هایی که می‌زدم مردم را خوشحال می‌کردم و بعد از آن با درمان دندان‌ها و سلامت‌شان خدمت کردم.»

 

زادمهر در ادامه با بیان اینکه ورزشکاران تحصیلکرده موفقی داشته‌ایم افزود:« باشگاه شاهین با دکتر اکرامی و دکتر برومند فلسفه‌اش ابتدا اخلاق ود تحصیل و بعد فوتبال بود. در آن زمان حسین کلانی که مهندس بود را داشتیم. سه دروازه بان داشتیم، حسین قره‌خانلو، بهرام مودت و محمد رزمجو هر سه لیسانس داشتند. مدافعان کناری ما آقای آشتیانی فوق لیسانس و آقای دادکان آن زمان لیسانس داشت که بعدها دکترا گرفت. آقای جعفر کاشانی، رضا وطنخواه، صفر ایرانپاک، محمد مایلی‌کهن، فریدون معینی و بیژن ذوالفقارنسب هم لیسانس داشتند که ذوالفقارنسب بعدها دکترا گرفت.»

 

محمد زادمهر گفت: « آنهایی هم که تحصیلات نداشتند شعور اجتماعی داشتند. امروز اما متاسفانه دکترهای زیادی را در عرصه‌های مختلف، چه سیاسی و چه ورزشی می‌بینیم که نه کلاس رفتند و نه درس خواندند و نه یک کلمه از درس و زبان انگلیسی و حتی ادبیات می‌دانند.

 

به نظرم این اتفاق بیش از هرچیزی وزارت علوم را زیر سوال می‌برد. » او در انتها درباره درخواست ریحانه مبینی قهرمان پرش طول آسیا که به خاطر مسابقات می‌خواهد طرح پزشکی را نگذراند گفت: «حق مسلم اوست و باید صددرصد این کار را برایش بکنند. او کنکور داده و قبول شده و افتخارآفرینی کرده است. فکر کنم همه مردم راضی هستند که ایشان طرح را نگذرانند.»

 

آخرین تحولاتورزشیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۰۳۴۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر