فدراسیون کشتی دنبال امر به معروف نیست

مسئول گروه طرح مستندنگاری فدراسیون کشتی: جامعه هدف ما ورزشکاران هستند و کتابهای مربوط به شهدا و پیشکسوتان کشتی را در اختیارشان قرار دادیم. خوشبختانه این کتابها مورد توجه و مطالعه آنها قرار گرفت
هفت صبح| فدراسیون کشتی از زمان حضور علیرضا دبیر در پست ریاست، دوران تازهای را آغاز کرده است. عصری که البته با نقدهای مثبت و منفی زیادی هم همراه بوده است. دبیر از تیرماه 1398 بهعنوان ریاست فدراسیون کشتی مشغول به کار شد و علاوه بر نتایج مثبت و منفی تیمهای ملی کشتی در تورنمنتهای مختلف، بازسازی و مرمت باشگاهها و سالنهای کشتی مانند «خانه کشتی عبدالله موحد»، «خانه کشتی شهید صدرزاده»، «سالن جهانبخت توفیق» و «خانه کشتی شهید ابراهیم هادی» در این دوران انجام شد.
اقداماتی که به گفته رئیس فدراسیون زیرساختهای آینده کشتی ایران را میسازد و منتقدان آنها را بیهوده برای رشد کشتی کشور میدانند. فدراسیون کشتی اما از زمان حضور او، به انجام برخی فعالیتهای جانبی با رویکرد فرهنگی دست زد؛ از جمله انتشار کتاب و مستندنگاری تاریخ شفاهی کشتی.
معصومه جواهری مسئول گروه طرح مستندنگاری فدراسیون کشتی در ارتباط با فعالیتهای فرهنگی از جمله انتشار کتاب، در گفتوگو با روزنامه هفت صبح گفت: « 5 سالی هست که مستندنگاری تاریخ شفاهی فدراسیون کشتی در مورد زندگی شهدا، پیشکسوتان و قهرمانان کشتی انجام میشود. برخی از این روایتها زندگینامه داستانی یا کتابهای کمیک هستند و تا الان 24 عنوان از کتابها رونمایی شده است.»
در ماههای گذشته اخباری درباره ساخت یک انیمیشن با ساختاری نزدیک به کارتون ژاپنی فوتبالیستها اما درباره ورزش کشتی منتشر شد. جواهری در این رابطه گفت: «سه سالی هست که دوستان روی فیلمنامه این انیمیشن کار میکنند و امیدواریم بهزودی کارهای مربوط به ساخت آن انجام شود. پروژههای دیگری هم بوده مانند فیلم و سریال که در سینماها و پلتفرمهای آنلاین، پخش شدهاند.»
اشاره مسئول گروه طرح مستندنگاری فدراسیون کشتی به سریالهایی چون یاغی است که با موضوع کشتی ساخته و پخش شد و مخاطبان زیادی هم داشت: «ما با فیلمها و سریالها همکاری داشتیم. مثلا سریال یاغی که در مورد کشتی بود، هم در بحث فنی و هم محتوایی با همراهی کامل فدراسیون کشتی همراه بود. توسط خود آقای دبیر افرادی در اختیار تیم کارگردانی قرار گرفتند که متخصص کشتی بودند و در زمینههای مختلف عوامل سریال را راهنمایی کردند.»
اولین فدراسیون ورزشی
«اولین فدراسیون ورزشی بودیم که در عرصه فرهنگی و تاریخ شفاهی کار کردیم درحالیکه چنین امکانات و برنامهریزی در بخش ورزشی تا بهحال انجام نشده بود. معتقدیم که اتفاق ممتازی هم بود چراکه تلفیق فرهنگ و کشتی یک موضوع اثرگذار است.
جامعه مخاطب هدف ما خود قشر ورزشکار هستند که کتابها در اختیارشان قرار گرفت و خوشبختانه آنها هم کتابهایی که درباره شهدا و پیشکسوتان کشتی بود را مطالعه کردند.» جواهری با بیان این موضوع همچنین گفت: «در سراسر ایران 1500 شهید کشتیگیر وجود دارد که توانستهاند 200 مدال در عرصههای جهانی بگیرند و این موضوعی است که حتی خیلی از قهرمانهای ما از آن بیخبر بودند. ما تاریخ مصور کشتی را که تاریخی صدساله است، به زبان ساده و قابل درک تبدیل کردیم.»
دانش و کشتی
یکی از اهداف فدراسیون کشتی بالا بردن سطح دانش و سرانه مطالعه بین قهرمانهای کشتی بوده است. همواره ورزشکاران و علیالخصوص کشتیگیران به مسائلی چون کمسوادی متهم میشدند اما حالا فدراسیون کشتی نظر دیگری دارد. مسئول گروه طرح مستندنگاری فدراسیون کشتی در این رابطه گفت: «میتوانیم بگوییم با این روند، نسل بعدی که وارد امور مدیریتی کشتی میشوند، از میان خود کشتیگیران و قهرمانانی خواهد بود که دانش و اطلاعات لازم را دارند. این نظر علیرضا دبیر بود که به پیشرفت علمی و معنوی کمک کنیم.»
این عکسها چرا اینجا هستند؟
«خیلیها کتابها را نخواندهاند و خب این گاهی مشکلساز شده و میشود. در زمان بازسازی و مرمت و احداث بناها، بناها با عکسها و اسامی شهدای کشتی و پیشکسوتان متبرک شدند. جالب است برخی از دوستان به اسامی که روی دیوارها نقش بسته بود ایراد گرفته و میگفتند : این شهدا چرا باید اینجا باشند.
اما بعد که ماجرا را فهمیدند ارتباط معنوی قوی پیدا کردند چون این شهدا هرکدام قهرمانهای مهمی بودهاند. خود کشتیگیران ملیپوش در یادوارهها شرکت و کتابها را معرفی میکنند. جالب است اغلب ملیپوشان این کتابها را کامل و با دقت خواندهاند و نقدهای خیلی منصفانهای هم دارند. برخی از کشتیگیران نیز به یافتن قهرمانهای دیگر کمک میکنند.
پاسخ به انتقادها
فدراسیون کشتی تحت ریاست علیرضا دبیر البته منتقدان جدی و سرسختی هم داشته است. یکی از انتقادهایی که به فدراسیون میشود، این است که کارهایی تبلیغاتی و حتی خارج از دنیای کشتی انجام میشود. حتی این نقدی است که به کتابها نیز وارد میشود. جواهری در این رابطه گفت: «کاملا تکذیب میکنم. اصلا امکان ندارد. در روند تولید چیزی بهغیر از کشتی وجود ندارد.»
او افزود:«متاسفانه هرجایی یک نفر خوب کار میکند چنین حرفهای بیاساسی هم پیدا میشود. آقای دکتر دبیر واقعا درجه یک کار میکنند. ما با ریاست ایشان صرفا قهرمان مدالآور نبودیم و در بحث فرهنگی و زیرساختها کارهای زیادی انجام شده است.» جواهری در پاسخ به خبری که منتشر شده و برخی از کتابها و آثار تولید شده توسط فدراسیون کشتی را ایدئولوژیک دانسته و به مسائلی غیراز کشتی و نیز عفاف و حجاب پرداختهاند، گفت: « متاسفانه فضای رسانه پر از حواشی و اتفاقاتی کاملا نادرست است.
بههیچوجه به چنین مسائلی ورود نکردیم. فضای ما امر به معروف نیست بلکه ما فدراسیون کشتی هستیم. همینجا از دوستان دعوت میکنم تشریف بیاورند و خودشان مطالعه کنند.» او همچنین گفت: « ما تاریخ مصور 100 سال کشتی ایران را تهیه کرده و همچنین پیشینه کشتی را در شاهنامه فردوسی از نثر به نظم درآوردهایم. مدالهای ارزشمند قهرمانان نامدارمان را جمعآوری کردیم و بسیاری کارهای دیگر... که اگر دوستان ببینند شاید باورشان نشود. »