کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۵۶۸۴
تاریخ خبر:

زمینِ مادری | حمایت فیفا از مادران داور، تحولی در مسیر زنان ورزشکار

زمینِ مادری | حمایت فیفا از مادران داور، تحولی در مسیر زنان ورزشکار

فیفا با ایجاد فضای حمایتی، بازگشت مادران داور به سطح حرفه‌ای را امکان‌پذیر کرده است

هفت صبح| ‌روز ۷ آوریل به مناسبت تأسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۱۹۴۸ «روز جهانی سلامت» نام‌گذاری و گرامی داشته می‌شود. امسال، این روز آغازگر کمپینی است که بر سلامت مادران و نوزادان با هدف ایمن‌سازی بارداری و زایمان و بهبود مراقبت‌های پس از تولد تمرکز دارد.

 

فدراسیون جهانی فوتبال «فیفا» با ارائه فرصت‌هایی برای تلفیق «مادری و حرفه داوری»‌، حمایت خود از داوران بین‌المللی زن را افزایش داده است. این اقدام به‌ویژه برای آن دسته از داورانی که آرزوی قضاوت در  جام‌جهانی فوتبال زنان را دارند، حائز اهمیت است.

 

بیبیانا اشتاینهاوس-وب، رئیس بخش فوتبال زنان فیفا، در این‌باره می‌گوید:  «فیفا با برترین داوران زن از سراسر جهان همکاری می‌کند و طبیعتاً برخی از آنها مادر هستند. آنها با چالش‌های منحصربه‌فردی روبه‌رو می‌شوند و ما تلاش می‌کنیم محیطی عادلانه و فراگیر برای همه زنان فراهم کنیم.» او افزود:  «فیفا از داوران زن خود با پشتیبانی شخصی شده حمایت می‌کند تا بتوانند با امنیت به داوری در سطح نخبه بازگردند. ما پیوسته در تلاش برای از بین بردن موانع هستیم. مادر بودن و همزمان داور جام‌جهانی بودن، امکانپذیر است»!

 

الهام‌ گرفتن از زنان دیگر 

توری پنسو از ایالات متحده نمونه بارز این موضوع است. داور فینال جام‌جهانی ۲۰۲۳ استرالیا و نیوزیلند داستان خود را اینگونه روایت می‌کند:  «من برنامه‌ریزی خانوادگی‌ام را حول داوری انجام ندادم. حتی وقتی در سال ۲۰۱۸ سومین دخترم را به دنیا آوردم، در مسابقات بین‌المللی فیفا داوری نمی‌کردم.»

 

در ابتدا این کار برایش یک سرگرمی بود‌ اما همه‌چیز در جام‌جهانی زنان ۲۰۱۹ فرانسه تغییر کرد: «من با دقت تجربیات داوران را دنبال می‌کردم و آنها الهام‌بخش من بودند، زیرا هم مادر بودند و هم حرفه‌ای. پس از آن، تمام تمرکزم را روی داوری گذاشتم با هدفی جدید: حضور در جام‌جهانی بعدی. من قبلاً از چالش‌های بازگشت پس از بارداری موفق بیرون آمده بودم‌ چرا این بار هم تلاش نکنم؟»

 

تعادل بین تمرین، سفر و مادر بودن حتی با وجود حمایت همسرش کار آسانی نبود اما چهار سال بعد، پایپر (۱۱ ساله)، جوی (۸ ساله) و برینلی (۷ ساله) از جایگاه تماشاگران مادرشان را دیدند که فینال بین اسپانیا و انگلیس را قضاوت می‌کرد. «لحظه‌ای باورنکردنی بود و احساس می‌کردم حمایت زیادی پشتم است... خانواده‌ام دلیل و سرچشمه جشن و افتخار حرفه‌ای من بودند.» پنسو تأکید می‌کند که بیان و آشکارسازی این دستاوردها چقدر اهمیت دارد:   «حضور دخترانم پیامی قدرتمند به هر داور زن حاضر در آن رویداد بود. ما در حال ساختن فرهنگی حمایتی و توانمندساز برای زنان هستیم. مهم نیست چگونه به هدف می‌رسند‌ اما می‌توانند مطمئن باشند که حمایت لازم را دریافت خواهند کرد. اینگونه است که رئیس فیفا پیام می‌فرستد که می‌خواهد زنان مشارکت کاملی داشته باشند.»

 

مادری و داوری، هر دو 

میریام مارکوت کانادایی نیز از اقدامات فیفا حمایت می‌کند. او در فوریه گذشته، در حالی که هفت ماهه باردار بود، در سمینار نخبگان داوری زنان فیفا برای مقامات کونکاکاف در کاستاریکا شرکت کرد. این سمینار بخشی از آماده‌سازی تیم داوران برای جام‌جهانی زنان ۲۰۲۷ برزیل بود.

 

 مارکوت ۳۲ ساله که یک دختر به نام کلر (۳ ساله) نیز دارد، گفت:  «صادقانه بگویم، مطمئن نبودم بتوانم در آن شرکت کنم. به یاد ندارم که قبلاً داوران باردار در چنین رویدادهایی دیده باشم. اما آنها واقعاً به حضور و نظرات من نیاز داشتند. من حس خاصی داشتم.»

 

مارکوت که به‌زودی صاحب یک پسر خواهد شد، در این سمینار با توری پنسو همکلام شد و آنها درباره چالش‎های همزمانی مادری و داوری صحبت کردند. آنها توضیح دادند که  بازگشت به فرم بدنی پس از تغییرات جسمانی چقدر دشوار است، آن هم در حالی که فرزندان‌شان را بزرگ می‌کنند.

 

با این حال، مارکوت به جنبه دیگری از حضور خود در سمینار اشاره کرد: «معتقدم این کار فرصت‌های زیادی ایجاد می‌کند و به داوران زن دیگر اجازه می‌دهد احساس آزادی کنند. گاهی زنان بارداری خود را پنهان می‌کنند یا از صحبت درباره تمایل به بچه‌دار شدن اجتناب می‌کنند، چون می‌ترسند به حرفه‌شان لطمه بخورد. اخیراً بیش از هر زمان دیگری همکارانم با من درباره برنامه‌های‌شان برای تشکیل خانواده صحبت کرده‌اند.»

 

حمایت بیشتر، موانع کمتر 

لارا لی استرالیایی نیز همین روند را طی کرده است. وقتی او برای شرکت در سمینار نخبگان داوری زنان فیفا برای مقامات اِی‌اف‌سی/سی‌‌ا ف و اُاف‌سی در قطر دعوت شد - رویداد دیگری در مسیر آماده‌سازی برای جام‌جهانی ۲۰۲۷ - کمی احساس نگرانی کرد چرا که تنها ۸ ماه از تولد کینگزلی، اولین فرزندش، گذشته بود.

 

این داور ۳۷ ساله استرالیایی، می‌گوید: «نگران بودم چون در دعوتنامه ذکر شده بود که نمی‌توانم همراهی داشته باشم‌ اما تصمیم گرفتم سؤال کنم. با «بیبی» (بیبیانا اشتاینهاوس-وب) صحبت کردم و صادقانه شرایطم را توضیح دادم. پاسخش تمام استرس‌هایم را از بین برد. او گفت: «ما می‌خواهیم تو اینجا باشی، فقط بگو چه چیزی  نیاز داری.»

 

درنتیجه، به او اجازه داده شد تا با مادرش سفر کند: «علاوه بر اینکه با هم در یک اتاق بودیم، با مادرم مانند یکی از اعضای گروه رفتار کردند.» همچنین، لی یکسری تست‌های فیزیکی با پیگیری دقیق انجام داد. حتی تیم برگزارکننده آماده بودند در صورت نیاز به تغذیه نوزادش (کینگزلی)، برنامه‌ها را تغییر دهند.

 

اگرچه لی برای جام جهانی ۲۰۲۳ استرالیا و نیوزیلند انتخاب نشد‌ اما رویای او برای قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۷ برزیل همچنان زنده است: «قبلاً فکر می‌کردم نباید تا پایان حرفه‌ام بچه‌دار شوم. اگر دو یا سه سال پیش بود، احتمالاً تصور نمی‌کردم که هم مادر باشم و هم برای جام‌جهانی تلاش کنم. اما حالا می‌دانم که این کار ممکن است.»

 

کدخبر: ۵۸۵۶۸۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر