کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۷۳۷۶۷
تاریخ خبر:

بورس شنبه با احتمال شروع منفی؛ نگرانی از تنش‌ها فشار فروش را بیشتر کرده

 بورس شنبه با احتمال شروع منفی؛ نگرانی از تنش‌ها فشار فروش را بیشتر کرده

پیش‌بینی‌ها برای معاملات شنبه ۹ آبان ۱۴۰۵ از احتمال شروع منفی بازار سرمایه خبر می‌دهد. داده‌های ۲ هفته اخیر نشان می‌دهد با بالا رفتن گمانه‌زنی‌ها درباره جنگ، فروشندگان در روزهای ابتدایی هفته پررنگ‌تر شده‌اند.

به گزارش هفت کریپتو به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز، بررسی رفتار بازار سرمایه در ۲ هفته اخیر نشان می‌دهد فشار فروش در روزهای ابتدایی هفته بیشتر شده است. همزمان، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال شروع جنگ افزایش یافته است. به همین دلیل، پیش‌بینی معاملات شنبه ۹ آبان ۱۴۰۵ به شروع منفی اشاره می‌کند. برای سهامداران یعنی ارزش سبد سهام ممکن است در ساعات نخست هفته پایین‌تر از پایان معاملات هفته قبل دیده شود.

فشار فروش به وضعیتی می‌گویند که سفارش‌های فروش از سفارش‌های خرید بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی خریدار کم است و فروشندگان برای معامله ناچارند قیمت پایین‌تری بپذیرند. نتیجه، کاهش قیمت سهم‌ها و افت شاخص است.

چرا فشار در ابتدای هفته بیشتر است؟

بورس پنجشنبه و جمعه تعطیل است و خبرهای این ۲ روز تا شنبه روی بازار اثر نمی‌گذارد. وقتی نگرانی‌های سیاسی در این فاصله بیشتر شود، سرمایه‌گذاران تصمیم‌های خود را در نخستین روزهای کاری هفته اجرا می‌کنند. این یکی از توضیح‌های محتمل برای الگوی ۲ هفته اخیر است. خوب که چی؟ یعنی شروع هفته برای بازار، حساس‌ترین بازه در برابر خبرهای تعطیلات است.

 

همچنین بخوانید

میلیاردر آمریکایی: نگهداری دلار به ضررتان تمام می‌شود؛ بیت کوین آینده پول است!

 

عامل دیگر، نااطمینانی است. وقتی احتمال تنش بالا می‌رود، بخشی از سرمایه‌گذاران ریسک‌گریزتر می‌شوند و ترجیح می‌دهند به جای نگه‌داشتن سهام، نقدینگی در دست داشته باشند. این رفتار فروش را بیشتر و خرید را کمتر می‌کند. البته داده‌های موجود نشان نمی‌دهد این رفتار در همه صنعت‌ها یکسان بوده است.

چه نشانه‌هایی را باید دید؟

در ساعات اولیه معاملات شنبه، حجم معاملات و نسبت صف‌های خرید و فروش اهمیت دارد. صف فروش یعنی تعداد زیادی فروشنده بدون خریدار منتظر مانده‌اند. اگر این صف‌ها گسترده باشد، فشار فروش جدی‌تر است؛ اگر خریداران زود وارد شوند، بازار سریع‌تر تعادل می‌گیرد.

پیش‌بینی شروع منفی یک احتمال است، نه نتیجه قطعی. با تغییر خبرها، جهت بازار هم می‌تواند تغییر کند. تصمیم نهایی درباره سرمایه‌گذاری با خود مخاطب است و بهتر است بر پایه وضعیت مالی و افق زمانی خودش گرفته شود.

 

سلب مسئولیت: مطالب ارائه شده در این سایت صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی دارد و به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه سرمایه‌گذاری یا مشاوره مالی تلقی شود. مسئولیت تصمیم‌گیری برای هرگونه خرید یا فروش بر عهده خود کاربر است. توصیه می‌شود پیش از هرگونه فعالیت، تحقیقات لازم را انجام دهید.

خبر ویژه
کدخبر: ۶۰۱۷۳۷۶۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر