کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۶۶۵۲۶
تاریخ خبر:
امیر قلعه نویی و حسین عبدی، مشکل فوتبال ما نیستند...

نامجو مطلق: استقلال نماینده ایران به آسیا معرفی شده و باید قهرمان اعلام شود

نامجو مطلق: استقلال نماینده ایران به آسیا معرفی شده و باید قهرمان اعلام شود

مجید نامجو مطلق، پیشکسوت استقلال، در گفتگو با هفت ورزشی، مدعی شد در صورت معرفی استقلال به عنوان نماینده ایران در آسیا، اهدای جام قهرمانی به این تیم نیز منطقی است.

به گزارش هفت ورزشی، مجید نامجو مطلق ضمن انتقاد از وضعیت استعدادیابی، زیرساخت‌ها و شرایط فوتبال پایه، تاکید کرد حتی حضور مربیان بزرگ و خارجی نیز بدون اصلاح ساختار نمی‌تواند مشکلات فوتبال ایران را حل کند.

نامجو مطلق همچنین درباره شرایط این روزهای استقلال، فرصت ایجادشده برای بازیکنان جوان، احتمال تقویت تیم در نیم‌فصل و البته بحث جنجالی قهرمانی فصل گذشته صحبت کرد و معتقد بود وقتی استقلال به عنوان تیم نخست راهی رقابت‌های آسیایی شده، اهدای جام قهرمانی به این تیم نیز منطقی است.

ابتدا می‌خواستم درباره شرایط تیم ملی امید و نتایج ضعیفی که این تیم در مسابقات اخیر کسب کرد، صحبت کنیم. ارزیابی شما از نتایج تیم ملی امید چیست؟

به نظر من این مشکل مربوط به امسال، دوره قبل یا حتی چند دوره اخیر نیست. ما حدود ۴۰، ۵۰ سال است که با این مشکل مواجه هستیم. دلیل اصلی هم این است که برنامه‌ریزی درستی نداریم. در واقع زیرساخت‌های فوتبال ما دچار مشکل است و برنامه‌ریزی مناسبی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

ما الان در تیم‌های پایه به شکل بسیار بد و آماتور کار می‌کنیم و شرایطی که باید برای تزریق بازیکن از تیم‌های پایه به تیم‌های بزرگ‌تر در فوتبال وجود داشته باشد، نداریم.

ما هر دوره که برای مسابقات المپیک می‌رویم، دل‌مان را خوش می‌کنیم و می‌گوییم این نسل خیلی خوبی است و بازیکنان مستعدی داریم، اما وقتی به سطح بین‌المللی می‌رسیم، تازه مشکلات‌مان خودش را نشان می‌دهد. دلیلش این است که ما در فوتبال پایه واقعاً فاجعه‌بار کار می‌کنیم.

یکی دیگر از مشکلات، بحث دلالی است. بازیکنان در رده‌های پایه باید بر اساس استحقاق و توانایی‌شان وارد فوتبال شوند و در چرخه این رشته قرار بگیرند، اما بازیکنانی که از نظر مالی شرایط خوبی ندارند، مجبور می‌شوند از فوتبال کنار بروند.

در مقابل، افرادی هستند که به واسطه شرایط مالی وارد این چرخه می‌شوند؛ در حالی که قطعاً بخش عمده‌ای از آنها، شاید ۹۰ تا ۹۵ درصدشان، در نهایت به جایی نمی‌رسند. در این میان، بازیکنانی که واقعاً استحقاق دارند و می‌توانند در فوتبال رشد کنند و در آینده به بازیکنان بزرگی تبدیل شوند، به دلیل کمبود امکانات و مشکلات موجود از این چرخه خارج می‌شوند.

در گذشته مسابقات آموزشگاهی برگزار می‌شد و از دل همین مسابقات، بازیکنان مستعد شناسایی می‌شدند. استعدادیاب‌های خوبی هم بدون هیچ چشم‌داشت و مسائل مالی به دنبال این استعدادها می‌گشتند، اما امروز دیگر چنین شرایطی را نمی‌بینیم.

زمانی که ما فوتبال بازی می‌کردیم، مسابقات آموزشگاهی در سطح کشور برگزار می‌شد و بازیکنان خوبی از دل همین مسابقات معرفی می‌شدند. استعدادیاب‌های توانمندی هم وجود داشتند که این بازیکنان را شناسایی می‌کردند، اما امروز حتی مسابقات آموزشگاهی نیز به شکل گذشته برگزار نمی‌شود.

در واقع راه ورود بازیکنان به فوتبال به سمتی رفته که شرایط مالی نقش زیادی پیدا کرده است. همه این مسائل دست به دست هم می‌دهد تا فوتبال ما از پایه دچار مشکل شود.

به این موضوع توجه کنید که تیم المپیک یا همان تیم امید می‌تواند پشتوانه بزرگی برای تیم ملی بزرگسالان باشد. بسیاری از بهترین بازیکنانی که در لیگ داخلی فعالیت می‌کنند، در تیم‌های بزرگ بازی می‌کنند و در سطح باشگاهی عملکرد خوبی دارند، اما وقتی وارد مسابقات بین‌المللی می‌شویم، تازه ماهیت واقعی فوتبال ما مشخص می‌شود.

به نظر شما حسین عبدی چند درصد مقصر این نتایج بود؟

نباید همه تقصیرها را گردن حسین عبدی بیندازیم. حسین عبدی سابقه مربیگری در رده نوجوانان را داشته و در آن مقطع نیز نتایج خوبی گرفته، اما مشکل فقط مربوط به او نیست. حتی در سال‌های قبل که مربیان خارجی و مربیان بزرگ را در سطح امید داشتیم نیز نتوانستیم به نتیجه مطلوب برسیم.

ما در واقع روند درستی را طی نمی‌کنیم. به اعتقاد من، نباید گناه این اتفاق را گردن حسین عبدی یا مثلا امیر قلعه‌نویی بیندازیم، چون آن‌ها واقعا مقصر اصلی نیستند.

تا زمانی که زیرساخت‌ها را درست نکنیم و برنامه‌ریزی مناسبی نداشته باشیم، این مشکلات ادامه خواهد داشت. کشورهای مختلف دنیا روند اصولی و مشخصی را برای فوتبال پایه دنبال می‌کنند، اما ما متاسفانه درگیر یک‌سری مشکلات دیگر شده‌ایم.

همیشه می‌گویند هر جا پول وارد شود، فساد هم ممکن است در کنار آن شکل بگیرد؛ متاسفانه ما این مسائل را در رده‌های پایه فوتبال‌مان هم مشاهده می‌کنیم. اگر برای این مشکلات فکری نکنیم، این معضل بزرگ همچنان ادامه‌دار خواهد بود.

از بحث تیم ملی امید که بگذریم، این روزها استقلال را با تیمی که فرهاد مجیدی داشت مقایسه می‌کنند؛ تیمی که با وجود جوانگرایی، بدون شکست قهرمان شد. شما هم سابقه همکاری با فرهاد مجیدی را دارید. شرایط استقلال فعلی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

شرایط این روزهای استقلال یک توفیق اجباری بود. زمانی که پنجره نقل‌وانتقالاتی این تیم بسته شد و تعدادی از بازیکنان از استقلال جدا شدند، شرایط به گونه‌ای پیش رفت که فرصتی برای بازیکنان جوان ایجاد شد.

اعتمادی که سهراب بختیاری‌زاده به بازیکنان جوان کرد و انگیزه‌ای که آن‌ها دارند، همچنین میل به خواستن و پیروزی که در این تیم دیده می‌شود، کاملا مشخص است. فکر می‌کنم تیم استقلال در حال حاضر روند خوبی را طی می‌کند.

برای یک‌سری از بازیکنان جوان فرصت ایجاد شد که خودشان را نشان دهند. البته با توجه به اینکه تا نیم‌فصل قطعا استقلال باید با همین شرایط ادامه دهد، کار برای این تیم آسان نیست.

استقلال باید در لیگ قهرمانان آسیا بازی کند و جام حذفی هم اگر برگزار شود، شرایط این تیم را کمی سخت‌تر خواهد کرد. امیدوارم در نیم‌فصل پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال باز شود و این تیم بتواند چند بازیکن تاثیرگذار جذب کند تا به این روند کمک کنند.

با این حال، در مجموع روند استقلال خوب است، شرایط تیم مناسب است و نتایج خوبی هم گرفته‌اند. امیدوارم این روند ادامه‌دار باشد.

در دو سه سال اخیر پیشنهادی برای بازگشت به کادرفنی استقلال نداشتید؟

واقعیتش در سال‌های قبل صحبت‌هایی بوده، اما برای امسال نه، پیشنهادی نداشتم.

در مورد لیگ فصل گذشته که ناتمام ماند، به نظر شما تصمیم عادلانه یا منطقی فدراسیون فوتبال چیست؟ به‌خصوص با توجه به بحث‌هایی که درباره تعیین قهرمان و معرفی نماینده ایران در رقابت‌های آسیایی مطرح شده است...

ببینید  این اتفاق در کشورهای دیگر هم افتاده است. در چنین شرایطی، تیم های راه یافته به آسیا را طبق جدول فریز شده معرفی می‌کنند؛ یعنی تیمی که در صدر جدول قرار داشته، به عنوان نماینده کشور معرفی می‌شود.

اینکه حالا بر سر این موضوع دچار مشکل هستیم، به نظر من اتفاق خوبی نیست. وقتی استقلال را به عنوان تیم نخست به آسیا معرفی شده، طبیعتا باید جام قهرمانی نیز به این تیم برسد و این موضوع کاملا منطقی است. اگر قرار باشد نماینده کشور به آسیا معرفی شود، می‌توان بر اساس شرایط و جایگاه تیم در زمان توقف مسابقات، در مورد قهرمان لیگ برتر  تصمیم‌گیری کرد.

کدخبر: ۶۰۱۶۶۵۲۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر