پوشش خبری ضعیف و دوقطبی رسانههای معتبر از رکوردشکنی بیتکوین

طبق یک گزارش جدید، سکوت معنادار رسانههای مالی معتبر در قبال رکوردشکنی بیتکوین، به پوششی ضعیف و ایجاد عدم تقارن اطلاعاتی برای مخاطبان منجر شده است.
یک گزارش جدید نشان میدهد با وجود ثبت رکورد تاریخی قیمت بیتکوین در سه ماهه دوم سال، رسانههای مالی تراز اول جهان مانند وال استریت ژورنال و فایننشال تایمز با چشمپوشی عامدانه، پوشش خبری بسیار ناچیزی ارائه کردهاند که به عدم تقارن اطلاعاتی برای سرمایهگذاران دامن زده است.
براساس گزارش جدید مؤسسه Perception، پوشش رسانههای جریان اصلی از بیتکوین و صنعت رمزارز در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۵، با وجود ثبت رکوردهای قیمتی جدید، از نظر حجم بسیار ضعیف و از لحاظ محتوا عمیقا دوقطبی بوده است. این گزارش هشدار میدهد که این رویکرد باعث شده است سرمایهگذارانی که به این رسانههای معتبر اتکا میکنند، از اطلاعات کافی درباره یک طبقه دارایی نوظهور و تحولآفرین محروم بمانند.
گزارش مؤسسه Perception با تحلیل ۱۱۱۶ مقاله از ۱۸ رسانه بزرگ، نشان میدهد که تنها ۳۱ درصد از مطالب منتشر شده رویکردی مثبت، ۴۱ درصد خنثی و ۲۸ درصد نگاهی منفی به این حوزه داشتهاند. نکته قابل توجه، فقر شدید پوشش خبری در میان نشریات مالی بزرگ است؛ به طوری که رسانههای معتبری چون وال استریت ژورنال، فایننشال تایمز و نیویورک تایمز در مجموع تنها ۱۳ مقاله درباره بیتکوین منتشر کردند که فقط ۲ درصد از کل پوشش خبری این حوزه را تشکیل میدهد.
این تحقیق، رویکرد رسانهها را به سه روایت اصلی تقسیم میکند: پذیرش مشتاقانه توسط رسانههایی مانند فوربز و CNBC که خلاء موجود را با پوشش گسترده پر کردند، چشمپوشی عامدانه از سوی نشریات مالی بزرگ و تردید پایدار در رسانههای سنتی که عمدتا بر موضوعات مرتبط با جرم و جنجال متمرکز بودند. این تفاوت در رویکرد، در انتخاب موضوعات نیز مشهود بود؛ برای مثال، تمرکز فوربز بر پذیرش سازمانی و استخراج بیتکوین بود، در حالی که فاکس نیوز بیشتر به جنبههای حقوقی و جرایم سایبری میپرداخت.
در نهایت، گزارش Perception نتیجهگیری میکند که این اختلاف چشمگیر در پوشش خبری، یک عدم تقارن اطلاعاتی شدید ایجاد کرده است. به ادعای این مؤسسه، سرمایهگذارانی که برای کسب اطلاعات به رسانههای مالی برتر تکیه میکنند، بهطور سیستماتیک از اطلاعات کافی محروم میشوند و درک درستی از پویاییها و فرصتهای یک کلاس دارایی مهم در اقتصاد مدرن پیدا نمیکنند.