مجید جباری: کیفیت هوای ایران در شبانه روز گذشته در مجموع روندی باثبات و رو به بهبود داشت و بخش قابل توجهی از مناطق کشور در محدوده قابل قبول و پاک قرار گرفتند.

میانگین کیفیت هوای کشور طی شبانه‌روز گذشته با تغییر اندک نسبت به روز قبل، از بهبود نسبی شرایط جوی حکایت دارد. با این حال استان تهران همچنان آلوده‌ترین استان کشور باقی ماند و منجیل در استان گیلان به عنوان آلوده‌ترین شهر ایران ثبت شد.

بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، استان تهران طبق معمول هفته‌های گذشته بار دیگر در صدر استان‌های آلوده کشور قرار گرفت و تقریبا همه مناطق و شهر‌های استان، هوای ناسالم برای گروه‌های حساس را ثبت کردند. گستره آلودگی در این استان بیشترین سهم را در نقشه شاخص روزانه کیفیت هوا داشت.

به غیر از تهران، منجیل در استان گیلان با ثبت شاخص ۱۹۳ به دلیل غلظت بالای ذرات معلق ۲.۵ میکرون ناشی از احتراق سوخت‌های فسیلی، کنگان در استان بوشهر با شاخص ۱۶۵ به دلیل ذرات ۱۰ میکرون و گرد و غبار و قروه در استان کردستان به دلیل آلاینده‌های معلق ۲.۵ میکرون، شهر‌های ناسالم کشور طی شبانه‌روز گذشته بودند. در استان خوزستان، اما شرایط نسبت به روز‌های گذشته مطلوب‌تر بود. به جز خرمشهر که در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت، سایر شهر‌های استان هوای سالم و قابل قبول را ثبت کردند.

تمرکز هوای پاک و قابل قبول کشور طی ۲۴ ساعت گذشته بیشتر در شمال‌غرب، شمال‌شرق، جنوب‌غرب و بخش‌هایی از مرکز کشور بود. در این میان، فردوس در خراسان جنوبی با ثبت شاخص ۱۹ و نیک‌شهر در سیستان و بلوچستان با شاخص ۲۰ پاک‌ترین مناطق ایران طی شبانه‌روز گذشته بودند. در نقطه مقابل، منجیل در استان گیلان با ثبت شاخص ۱۹۳، آلوده‌ترین شهر کشور در همین بازه زمانی شد.

براساس پیش بینی هواشناسی، سکون و پایداری جوی دست کم تا آخر هفته از یک سو و انتشار آلاینده‌ها از سوی دیگر می‌تواند سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها شود و هوای کلانشهر‌ها و شهر‌های صنعتی عمدتا در نیمه شمالی کشور را برای همه گروه‌های سنی ناسالم کند. براین اساس انتظار می‌رود، تهران، کرج، اراک، مشهد، تبریز، ارومیه از فردا شاهد افزایش آلودگی هوا باشند. ضمن اینکه با خروج سامانه بارشی از مناطق جنوبی، افزایش غلظت آلاینده‌های جوی برای برخی شهر‌های صنعتی مرتبط با صنایع نفت‌وگاز در شهر‌های جنوبی هم دور از انتظار نیست.