آن دسته از فعالان اقتصادی و خانواده‌هایی که بخشی از سرمایه خود را به خرید فلزات گرانبها اختصاص می‌دهند، امروز صبح با پدیده نادری مواجه شدند. در حالی که قیمت جهانی نقره (اونس) مسیر صعودی را در پیش گرفته بود، اما در بازار داخلی کشور، قیمت‌ها برخلاف انتظار ریزش کرد.

در جزئیات این رویداد آمده است: امروز صبح، چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵، قیمت نقره به دلار اندکی افزایش یافت (اونس جهانی). این افزایش هر چند ناچیز بود، اما نشان از رونق نسبی تقاضا در بازارهای بین‌المللی دارد. با این حال، جالب توجه آنکه در بازار داخلی ایران، قیمت نقره به ریال به میزان ناچیزی نزولی شد. یعنی سرمایه‌گذار ایرانی در حالی که باید منتظر گرانی بود، با ارزانی مواجه شده است.

عوامل پشت پرده؛ چرا اونس نقره بالا رفت اما تومان پایین آمد؟

گفتنی است هر اونس نقره معادل ۳۱.۱۰۳۵ گرم وزن دارد و نرخ آن در بازارهای جهانی متاثر از چند عامل کلیدی است. کارشناسان ارشد معتقدند قیمت اونس نقره معمولاً تحت تأثیر عرضه و تقاضای جهانی، شرایط اقتصادی کشورهای صنعتی، سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی و مهمتر از همه تغییرات نرخ ارز تعیین می‌شود.

در شرایط امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵)، آنچه باعث شد قیمت تومانی نقره در ایران خلاف جهت جهانی حرکت کند، نوسان نرخ ارز در بازار داخلی بوده است. به عبارت دیگر، اگرچه فلز نقره در جهان ۱۰۰ گرم گران شده، اما ارزش پول ملی در برابر دلار تغییر کرده، به طوری که در معادله نهایی، قیمت برای مصرف‌کننده ایرانی کاهش یافته است.