روزنامه هفت صبح،‌ مرتضی كليلی ‌| ‌با قاب تاريخ به ایران قدیم سفر‌ و یادی ‌‌از ‌گذشته مي‌كنيم. در تهیه این مجموعه، از تصاویر كمتر ديده ‌شده‌اي استفاده شده که تماشاي آنها خالی از لطف نيست. عكس‌هايي از مشاهير تاريخ معاصر ايران، شهرهاي ايران، خودروهای نوستالژیک، عكس‌هاي فوتبالي‌ و… براي ديدن تصاوير و شرح آن ادامه مطلب را بخوانيد.

‌قاب نوستالژی 1
شب افتتاح موزه هنرهاي معاصر تهران- 46 سال پيش - مهر 1356. عكس: ژيلا دژم

‌قاب تاریخ
روايت هويدا از حلقه دوستان فرح؛ در کتاب خدمتگزار تخت‌طاووس نوشته پرویز راجی‌ آمده است؛ هویدا ضمن صحبت،‌ اعتقاد خود را نسبت به اینکه انتخابات مجلس در بهار آینده سرنوشت‌ساز خواهد بود،‌ بیان داشت و چند بار دیگر نیز این نکته را تصریح کرد که: «در مملکت هیچ‌گونه کنترل مرکزی وجود ندارد.»

او سپس با اشاره به مسئله ‌هوشنگ نهاوندی‌ رئیس دفتر شهبانو،‌ و گروه روشنفکران تحصیلکرده فرانسه- که اطراف شهبانو را احاطه کرده‌اند- آنها را افرادی «بدون احساس مسئولیت» و «فوق‌العاده جاه‌طلب» خواند که با پناه گرفتن در زیر چتر حمایت شهبانو به سوی دیگران سنگ‌اندازی می‌کنند. و بعد هم ادامه داد: «نهاوندی ممکن است به‌زودی ریاست دفتر مخصوص شهبانو را رها کند و ریاست بانک مرکزی را به‌عهده بگیرد‌ که البته در این مقام، او خواهد توانست جاه‌طلبی‌های سیاسی خود را- فارغ از قید‌و‌بندهای درباری- به‌مراتب بیشتر از گذشته ارضا کند.»‌

به گفته هویدا: مخالفان هوشنگ نهاوندی عکسی را تکثیر کرده‌اند که در آن،‌ نهاوندی موقع تحصیلش در فرانسه مشغول سوزاندن پرچم ایران است. ولی البته او ادعا کرده که این عکس مونتاژ شده و واقعیت ندارد.‌‌ شرح عكس هم از راست: فرح پهلوی،‌ سیدحسین نصر،‌ نامعلوم،‌ کریم پاشا بهادری،‌ رضا قطبی و‌ داریوش همایون هستند. (موسسه مطالعات تاریخ معاصر)

قاب نوستالژی 2
داستان نجات یک سیتروئن دی‌اس مربوط به 10 سال پیش؛ یکی از جالب‌ترین خودروهای تولید شده در قرن بیستم که هم از نظر فنی و هم از نظر طراحی همواره مورد توجه علاقه‌مندان و متخصصان بوده، سیتروئن دی‌اس است. این اتومبیل فرانسوی با آنکه در سال ۱۹۵۹ معرفی شد‌ اما به قدری از نظر طراحی از زمان خود جلوتر بود که با تغییراتی نسبتا محدود تا اواسط دهه 70 میلادی تولید شد.

سیستم تعلیق انقلابی دی‌اس، در زمان خود زبانزد خاص و عام بود و نرمی سواری و تعادل بی‌نظیرش، اعتباری جهانی به برند سیتروئن داد. در دهه‌های 30 تا 50، تعدادی دی‌اس به‌طور شخصی و شرکتی به ایران وارد شدند که متاسفانه در سال‌های بعد به خاطر عدم آگاهی بسیاری از مردم و تعمیرکاران و البته پیچیدگی‌های خاص این خودرو، تعداد زیادی از آنها نابود شدند.

در این بین خودرویی که در تصویر‌ می‌بینید، خوشبختانه جان سالم به‌در برده و توانسته به لطف تلاش‌های ‌فردی به نام افصحی، از یک اوراقی در شهریار در نهایت به شوروم نمایندگی دی‌اس در تهران برسد. این خودرو در سال ۱۳۹۲ از یک اوراقی خریداری شد و در طول سه سال لوازم آن از آلمان تهیه و در گاراژی در خیابان شوش تهران بازسازی شد و نهایتا به خاطر پلاک قدیم بودن، به شوروم آرین موتور در تهران منتقل شد. در آن زمان هنوز پلاک تاریخی به سرانجام نرسیده بود و به همین دلیل امکان اخذ آن برای این اتومبیل وجود نداشت.(کلاسیکوپدیا)

‌‌

آخرین تحولاتاسلایدررا اینجا بخوانید.