کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۲۰۸۵۶
تاریخ خبر:

دلیل معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه

خبرگزاری میزان: به تازگی فیلمی دلخراش از جمع‌آوری جوجه‌های یک روزه در کیسه‌های بزرگ زباله در فضای مجازی دست به دست می‌شود که سبب واکنش‌های کاربران شده و این پرسش را طرح کرده که این تعداد جوجه که در کیسه‌های گره زده جمع شده و در شرف خفگی قرار دارند پس از قرار گرفتن در کامیون چه سرنوشتی خواهند داشت.

پرسشی که پاسخ آن بسیار تلخ است: جوجه‌ها در همان کیسه‌های گره زده معدوم خواهند شد.

محمدرضا صدیق پور، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه درباره چرایی معدوم‌سازی این جوجه‌ها اظهار کرد: علت، کاهش مصرفی است که به دلیل بیماری کرونا شاهد آن هستیم. قبل از عید ستاد تنظیم بازار عددی را برای تولید جوجه یک روزه در نظر گرفت تا مردم شب عید مردم بتوانند از این پروتئین ارزان قیمت استفاده کنند.

وی ادامه داد: همان زمان در ستاد تنظیم بازار گفتیم این تعداد زیاد است و بیش از ۱۳۰ میلیون جوجه نباید تولید شود، اما همکاران اصرار کردند و این تعداد را تولید کردند. با شیوع کرونا رفت و آمد‌ها محدود شد و بازار با کاهش ۳۰ درصدی مصرف مرغ همراه شد. در نتیجه با اینکه وزارت جهاد تمهیداتی برای خرید مرغ مازاد پیشبینی کرد و پشتیبانی امور دام تلاش کردند این مرغ را از بازار جمع کنند، اما افزایش تولیدی که صورت گرفته همچنان بیش از این میزان مصرف است. مرغداران گوشتی هم مرغشان جذب نمی‌شود و مرغ را با کیلیویی دوهزار تومان زیان می‌فروشند بنابراین تمایلی به جوجه ریزی ندارند.

صدیق‌پور مدعی شد: از طرفی شرایط تامین دان با مشکل مواجه شده و مرغداران برای تامین ذرت و سویا دچار مشکل شدند که انگیزه را برای جوجه‌ریزی کاهش می‌دهد در نتیجه جوجه‌ها جذب نمی‌شود و در جوجه کشی می‌مانند. از آنجا که جوجه‌های یک روزه بیش از ۲۴ ساعت نمی‌توانند در جوجه‌کشی بمانند و جوجه‌کشی باید برای جوجه‌های روز بعد آماده باشد همکاران ما ناچار شدند جوجه‌های مازاد را روانه کوره‌ها و چاه‌های تلفات کنند که صحنه‌های دلخراشی است. اما وقتی مشتری وجود ندارد و جوجه‌ها جذب نمی‌شوند و مشتری وجود ندارد نمی‌شود کاری کرد. برخی تصمیماتی که گرفته شده ما را به این وضع دچار کرده و خودمان هم ناراحتیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا روش مناسب‌تر و انسانی‌تری برای معدوم‌سازی این جوجه‌ها وجود دارد یا خیر گفت: این معدوم‌سازی در صنعت مرغداری یک پروسه است. در حالت عادی هم در صنعت مرغداری ۵۰ درصد از جوجه‌های تولیدشده خروس هستند که ارزش اقتصادی ندارند و، چون زنده بودنشان فقط به اتلاف دانه منجر می‌شود معدوم می‌شوند. همانطور که گفتم معدوم‌سازی در صنعت مرغداری یک روند عادی است که نباید با آن مانور عاطفی داد و عواطف عمومی را جریحه‌دار کرد.

کدخبر: ۳۲۰۸۵۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • sf360

    خب چرا قبل از اینکه از تخم بیرون بیان ای ن کار رو نمیکنید؟ همون موقع اگه معدوم بش ن دیگه اینجوری هم عواطف و احساسات کسی جر یحه‌دار نمیشه.