کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۱۷۷۲۲
تاریخ خبر:

مروری بر‌عملکرد پنج‌ساله ریاست ‌علی‌عسگری بر ‌صدا‌و‌سیما

روزنامه هفت صبح، گروه تلویزیون | اردیبهشت سال ۱۳۹۵ که عبدالعلی علی‌عسگری حکم ریاست سازمان صدا و سیما را دریافت کرد، اعتراض‌ها به عملکرد محمد سرافراز به اوج رسیده بود. او ماموریت داشت تا بعد از ریاست ۱۰ ساله عزت‌الله ضرغامی، نفسی تازه به صدا و سیما بدمد. ناکام بود و استعفا داد. علی عسگری تصمیم داشت ماموریت ناتمام را به پایان برساند اما حالا و پس از پنج سال کفه کارنامه ضعیف او سنگین‌تر است. بخش روشن کارنامه علی‌عسگری‌، اچ دی کردن شبکه‌هاست.

‌مورد اول| هزارتوی آثار نمایشی
ضعف سریال‌ها یکی از ضعف‌های پررنگ دوران مدیریت علی‌عسگری محسوب می‌شود. او برای ارتقای کیفی آثار‌، یک تصمیم مهم گرفت و میزان نظارت بر متن و محتوا را افزایش داد. نتیجه‌ای که به‌دست آمد اما نه‌تنها منجر به بالا رفتن کیفیت نشد که دست و پای سریال‌سازها را
بیش از پیش بست.

چرخه تولید سریال‌ها از شورای فیلمنامه شبکه‌ها شروع می‌شد و بعد از تایید به شورای طرح فیلمنامه سیما فیلم می‌رسید. کار همین جا ختم نمی‌شد‌، شورای فیلمنامه سیما فیلم، یک ناظر برای فیلمنامه انتخاب می‌کرد که باید توصیه شورا را در قصه اعمال کند. تازه بعد از ساخت باز هم توصیه‌ها و ممیزی‌ها ادامه داشت. این چرخه‌، منجر به فرسایشی شدن تولید می‌شود. ضمن آنکه حاصل این همه سخت‌گیری «دوپینگ»، « کامیون»، «پدر پسری» و … است که جزو ضعیف‌ترین سریال‌های سیما هستند.

مورد دوم| مخالفت با چابک‌سازی
مخالفت با افزایش شبکه‌ها در دوارن ضرغامی‌، وجه مشترک انتقاد رسانه‌ها بود. سرافراز که آمد در اولین گام تصمیم به چابک‌سازی گرفت. تماشا‌، شما‌، بازار، جام‌جم ۲ و جام‌جم ۳ از جمله شبکه‌هایی هستند که او دستور به حذف یا ادغام آنها داد. در بدنه اداری هم نتیجه این چابک‌سازی به چشم آمد. شیوه سرافراز اما اصولی نبود و وقتی علی عسگری جایگزین او شد انتظار می‌رفت این مسیر را با روشی درست پی بگیرد. او اما چنین نکرد و صدا و سیما چابک نشد!

مورد سوم| عملکرد مدیران
علی عسگری چند ماه بعد از استقرار در صدا و سیما‌، مرتضی میرباقری را به عنوان معاونت سیما انتخاب کرد. او ابتدا به مدیران شبکه‌ها فرصت داد و مدتی بعد تصمیم به چند تغییر اساسی گرفت. جنجالی‌ترین اتفاق‌، انتخاب علی فروغی به مدیریت شبکه سه است. او با انگیزه بالا پا به میدان گذاشت که خب عملکردش منتقدانی جدی دارد. شبکه‌های یک‌، چهار و پنج با تغییر مدیرت مواجه شدند اما میرباقری مدیران شبکه دو و نسیم را ابقا کرد . جعفری جلوه کارنامه‌ای متوسط از خود به جا گذاشته و شبکه نسیم عقبگردی محسوس داشته است.

مورد چهارم| مصاف با برندها
در دوران علی‌عسگری دو برند شاخص متولد شد: سریال نون خ و برنامه عصر جدید. در عوض نود از بین رفت و پایتخت تضعیف شد. خندوانه هم از روزهای اوج فاصله گرفت. عجیب‌ترین واکنش بعد از حواشی پایتخت ۶‌، نامه‌ای است که رئیس صدا و سیما نوشت: « لازم است بررسی شود که این اقدام حاصل اشتباه، بی‌توجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنه‌انگیز ستون پنجم فرهنگی دشمن.» در مجموع در پنج سال گذشته ‌تلویزیون از نظر برند‌سازی موفق نبوده است.

مورد پنجم| حذف نود
افکار عمومی‌، علی‌عسگری را مقصر حذف نود می‌داند. او سال ۹۷ گفته بود :« فردوسی‌پور در شبکه سه می‌ماند و در همین شبکه کار می‌کند.» بعد از حذف نود‌، علی‌عسگری در حاشیه جلسه هیات دولت با پرسش یک خبرنگار درباره سرنوشت این برنامه مواجه شد اما فقط لبخند زد. فوتبال برتر در شبکه سه جایگزین نود شد که به‌رغم همه تلاش‌ها و صرفا به‌خاطر شکل گرفتن یک قیاس، جایگاهی که باید را به دست نیاورده است.

مورد ششم |ماجرای ساترا
یکی از دغدغه‌های رئیس قبلی صدا و سیما‌، تصدی محتوای شبکه نمایش خانگی و پلتفرم‌ها بود. این ایده کمی پیش از حضور علی‌عسگری مطرح شد و او توانست برنده دوئل وزارت ارشاد و صدا و سیما شود. عملکرد ساترا در دوران نه‌چندان طولانی فعالیت‌، محل مناقشه است و ممیزی‌ها با اعتراض فیلمسازها مواجه شده. علاوه بر این «شورای محتوایی صدور مجوز تولیدات حرفه‌ای» راه افتاده که قرار است جای ساترا را بگیرد.

کدخبر: ۴۱۷۷۲۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر