کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۳۶۳۱
تاریخ خبر:

خبر ناامید‌کننده درباره مهار ویروس منحوس کرونا

الیور کپلر، ویروس‌شناس آلمانی معتقد است با توجه به تجربه موفق واکسن سرخک‌، اوریون، آبله یا فلج اطفال، حال انتظار می‌رود که واکنس مؤثری علیه کرونا ساخته شود‌ اما ویروس کرونا فرق می‌کند. کپلر، استاد ویروس‌شناسی دانشگاه مونیخ و مدیر انستیتو «ماکس فون پتن‌کوفر» است که در زمینه بهداشت و میکروبیولوژی پزشکی تحقیق می‌کند. او به سایت خبری «تاگس‌شاو» گفته است: «ساخت واکسن کرونا ممکن است سال‌ها، شاید دهه‌ها طول بکشد و این واکسن درنهایت کاملأ مؤثر و بی‌خطر نباشد.»

این ویروس‌شناس آلمانی ضمن امیدوارکننده خواندن تلاش جامعه جهانی برای مقابله با تهدید کرونا و با اشاره به بیش از ۱۰۰پروژه ساخت واکسن این ویروس در سراسر جهان گفته است:« بسیاری از پژوهشگران برجسته دنیا، کنسرسیوم‌ها و شرکت‌های داروسازی با میلیارد‌ها دلار سرمایه ‌در پی ساخت واکسن هستند. اما باید صادقانه اعتراف کرد که هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.»

کپلر دلیل بدبینی خود را ‌شکست‌های ۳۰سال گذشته در ساخت واکسن مؤثر برابر بیماری‌های عفونی همه‌گیر مانند ایدز، تب‌ دنگی، سل یا مالاریا ذکر کرده که رنج‌ و مصیبت فراوانی برای بشر دارند، اما پژوهشگران هنوز موفق نشده‌اند واکسن موثری علیه آنها تولید کنند.او در مورد عفونت‌های تنفسی ویروسی گفته است:

«واکسن آنفلوانزا بهترین چیزی است که ما درحال حاضر داریم. اما متأسفانه باید گفت که کارایی این واکسن چیزی بین ۳۰ تا ۷۰درصد است و باید هر سال تکرار شود چون ویروس آنفلوآنزا به‌طور قابل توجهی تغییر می‌کند و ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت سال قبل، یا جزیی است یا اصلاً هیچ اثری ندارد.» این استاد دانشگاه همزمان بر اهمیت واکسن آنفلوانزا در زمستان پیش‌رو تأکید کرده و گفته این واکسن، نقش مهمی در کاهش آمار ابتلا به بیماری‌های تنفسی در فصل سرماخوردگی خواهد داشت.

کپلر با اشاره به گزارش‌هایی که در مورد «موفقیت آمریکا در تولید واکسن» منتشر شده، گفته است: «در آخرین گزارشی که من خواندم، آمده که هشت‌مورد از ۳۴مورد واکسن آزمایشی، پاسخ ایمنی داده‌اند. این موفقیت نیست، فاجعه است. در چنین مواردی باید آزمایش واکسن متوقف شود، یا دوباره کاملا از آغاز از سر گرفته شود.» این ویروس‌شناس آلمانی واکسن مؤثر علیه کرونا را اینگونه تعریف کرده است: «از فرد واکسینه‌شده برابر ویروس‌ جدید کرونا و بیماری کووید۱۹ محافظت می‌کند، عوارض جانبی جدی ندارد و برای همه گروه‌های جمعیتی، ازجمله کودکان خردسال و سالمندان مناسب و تولید انبوه و سریع آن ممکن است.»

کپلر به تاگس‌شاو گفته است:‌«به نظر من دستیابی به همه این‌ها غیرممکن است. به جای آن ما باید در مورد اینکه آیا می‌توانیم به موفقیت‌هایی جزیی برسیم یا خیر، گفت‌وگو کنیم.» این ویروس‌شناس آلمانی گفته، تقریبأ مطمئن است به زودی واکسن‌هایی ساخته خواهد شد که در برخی گروه‌ها مصونیت جزیی ایجاد می‌کند اما نباید تمام امید و انرژی خود را صرف ساختن واکسن کرد. به عقیده او باید در زمینه ساخت داروهای ضدویروسی موثر علیه کرونا هم سرمایه‌گذاری بیشتری شود، چون این داروها «دومین سلاح مؤثر» ما علیه ویروس خواهد بود.

کدخبر: ۳۳۳۶۳۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر