کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۶۲۸۳۰
تاریخ خبر:

کوچ شکلات‌خورهای حرفه‌ای به بازار داخل

روزنامه هفت صبح | تا چندسال پیش بازار شکلات ایران را برندهای خارجی قبضه کرده بودند، برندهای ایرانی هم اگرچه کم‌وبیش کارشان را می‌کردند و آن گوشه‌ها خودی نشان می‌دادند، اما رقابت با برندهای خارجی کار هر شکلات‌ساز وطنی‌ای نبود تا اینکه بالا رفتن نرخ ارز یا همان پایین آمدن ارزش ریال با جیب‌هایمان کاری کرد که فکر خریدن شکلات خارجی را از سرمان بیرون کنیم.

همزمان با این اتفاق، شکلات‌سازهای داخلی هم شروع به بهبود کیفیت محصولات و تنوع دادن به کارهایشان کردند. این تغییر روش با ایجاد تحول در بسته‌بندی هم همراه شد و حالا طوری شده که ممکن است در قفسه سوپرمارکت چشمتان به شکلاتی بیفتد که ابدا باورتان نشود کار دست بچه‌های خودمان است نه شکلات‌سازهای بزرگ دنیا. به بهانه همین تحولات بزرگ به سراغ بازار شکلات وطنی رفته‌ایم تا ببینید برندهای معروف دارند چه‌کار می‌کنند.

*** شیرین، مثل عسل
اگر منصف باشیم، باید مدال بیشترین تغییروتحول مثبت ظرف یکی، دو سال گذشته را به شیرین‌عسل بدهیم؛ برندی قدیمی که کارخانه اصلی‌اش در تبریز قرار دارد و غیر از شکلات، محصولاتی مثل بیسکوئیت و آدامس و حتی رب هم تولید می‌کند. شیرین‌عسل که نزدیک به ۳۰ سال است شکلات تولید می‌کند، طی چندسال اخیر دست به تحولات گسترده در کیفیت و نحوه ارائه محصولاتش زده است، اما آنچه که باعث می‌شود این شرکت بیشتر از بقیه مورد توجه باشد، قیمت محصولات شیرین‌عسل است که حتی در مقایسه با برندهای داخلی هم پایین‌تر است و همین موضوع باعث می‌شود بازار اقبال زیادی به آن نشان بدهد.

*** برادران شکلات
اگر از آن دسته باشید که موقع رفتن خانه این و آن یک بسته شکلات هم با خودتان می‌برید، حتما اسم شونیز به گوشتان خورده؛ شرکتی که از همان اول تمرکز زیادی روی نحوه بسته‌بندی شیک و مجلسی محصولاتش گذاشت و در این زمینه موفق هم بود، مخصوصا حالا که مثلا یک بسته کوچک شکلات مرسی که بین ایرانی‌ها خیلی محبوب است .

شکل‌وشمایل هدیه هم دارد، نزدیک به ۱۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود، درحالی‌که با پرداخت ۵۰ هزار تومان می‌توانید یک بسته شونیز شکیل که خیلی هم بزرگ‌تر از بسته‌های کوچک مرسی است، بخرید و دست پر به خانه دوست و آشنا بروید. شونیز که زیرمجموعه گروه صنعتی «داداش برادر» تولید می‌شود، سابقه ۴۴ ساله دارد و ادعا می‌کند که به ۳۷ کشور دنیا شکلات صادر می‌کند.

*** ترکیب شکلات و بیسکوئیت
در دو حالت شما طرفدار محصولات شرکت رضوان شکلات با نام تجاری باراکا خواهید بود؛ اول اینکه اهل خوردن شکلات‌های صبحانه غلیظ باشید و با شکلات‌صبحانه‌های کوچک و رقیقی که میهن تولید می‌کند کارتان راه نیفتد، دوم اینکه جزو شیفتگان ترکیب شکلات و بیسکوئیت باشید. دلیلش هم این است که بین برندهای ایرانی که شکلات تولید می‌کنند، باراکا در تولید این دو رقم محصول، هم خبرگی خاصی دارد

و هم یک‌جورهایی بازار را به خودش اختصاص داده است، آن هم در شرایطی که قیمت یک قوطی کوچک شکلات صبحانه معروف نوتلا ۲۴۰ هزار تومان است، اما شکلات‌صبحانه‌های باراکا را می‌توانید زیر ۵۰ هزار تومان بخرید. ناگفته نماند که باراکا بیشتر از ۴۰ مدل شکلات تولید می‌کند، اما محبوبیت شکلات‌صبحانه‌ها و البته شکلات‌های بیسکوئیتی که تقریبا در آنها پیشرو بوده بیشتر از بقیه محصولات این برند است.

*** راسته تلخ‌بازها
کلمه شکلات کنار شیرینی می‌آید، اما دسته بزرگی از شکلات‌خورهای حرفه‌ای عاشق شکلات‌های تلخ هستند و ترجیح می‌دهند شکلات اصلا شیرین نباشد. کار این دسته موقع تغییر جهت به سمت محصولات داخلی سخت‌تر از بقیه بوده، چون آنها نه‌تنها شکلات‌خورهای سخت‌گیرتری هستند، بلکه شکلات تلخ دیرتر از بقیه محصولات شکلاتی مورد توجه تولیدکننده‌های داخلی قرار گرفت.

حالا اما خیلی از برندها شکلات تلخ تولید می‌کنند که بین آنها چیچک از بقیه شناخته‌شده‌تر است. چیچک که کلا در زمینه شکلات‌های طعم‌دار مثل شکلات میوه‌ای و شیرینی تبحر زیادی دارد، یک دسته تولیدات تلخ هم تولید می‌کند که برای تلخ‌خورهای غیرپولدار که دیگر از پس خرید برندهای خارجی برنمی‌آیند، گزینه خوبی است. البته یکسری برند نوپاتر مثل گالاردو و پارمیدا هم شکلات‌های تلخ خوبی تولید می‌کنند که توانسته‌اند در همین زمان کم مشتری‌های خودشان را پیدا کنند.

*** کلاسیک و مقاوم در برابر تغییر
در آخر اگر ترجیح می‌دهید زیر بار امتحان کردن محصولات جدید نروید و حتی تغییر بسته‌بندی محصولات هم احساس غریبگی در شما به وجود می‌آورد، می‌توانید برندی را انتخاب کنید که کمتر از همه به تغییر شکل‌وشمایل کارهایش تن داده و حتی در زمینه کیفیت هم به همان وضعیت نسبتا مقبول قبلی قانع بوده است؛ یعنی برند قدیمی آیدین که شکلات‌های کرم‌رنگش هنوز هم در بازار پیدا می‌شود و طرفداران خودش را هم دارد.

*** حواستان به ترک‌ها باشد
بالا رفتن قیمت شکلات‌های خارجی؛ یعنی برندهای شناخته‌شده جهان نه‌تنها باعث رشد و شکوفایی برندهای شکلات داخلی شده، بلکه به بازار شکلات‌های ترک هم در ایران رونق زیادی داده است. حالا برندهایی مثل «اتی»، «فیورلا» و «تودی» مشتری‌های بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده‌اند، اما کسانی که شکلات‌های داخلی را امتحان کنند، احتمالا زیر بار تفاوت قیمت شکلات‌های ترک با نمونه‌های داخلی نمی‌روند.

کدخبر: ۳۶۲۸۳۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر