کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۱۵۲۱
تاریخ خبر:

چهار احتمال درباره آینده قیمت طلا و دلار در بازار

بازار سکه در معاملات دیروز حمایت دوجانبه دلار داخلی و طلای جهانی را گرفت. قیمت سکه طرح جدید روز دوشنبه به هفت میلیون و ۴۲۰هزار تومانی معامله شد و نسبت به یکشنبه رشد ۶۰هزار تومانی را به ثبت رساند.

علاوه بر تحرکات مثبت معامله‌گران ارزی، طلای جهانی هم روز گذشته در نقش حامی سکه عمل کرد. تهدید ترامپ به وضع محدودیت‌های تجاری در هنگ‌کنگ و افزایش ناآرامی‌ها در ایالات‌متحده در کنار تضعیف شاخص دلار سرمایه‌های جهانی را به سمت دارایی‌های امنی چون طلا هدایت کرد. دیروز گواهی‌های سپرده سکه در بورس‌کالا هم پس از چهار افت متوالی، با افزایش حدود یک درصدی بالاتر از سطح هفت میلیون و ۴۰۰تومانی معامله شدند تا اختلاف قیمت معاملات بورسی و فیزیکی سکه به صفر میل کند.

دیروز دوشنبه همزمان با رشد شاخص سهام، هر دلار آمریکا در بازار تهران افزایشی ۸۰تومانی را ثبت کرد و به نرخ ۱۷ هزار و ۶۵۰تومانی رسید. اما صرافی ملی در موضعی معکوس نرخ فروش دلار خود را پس از تثبیت دو روزه، ۳۰تومان کاهش داد و به سطح ۱۷هزار و ۷۰تومان رساند.

مخالف‌خوانی بازار با تصمیم بازارساز را می‌توان نتیجه سیگنال‌های سامانه نیما و همچنین مشکلات سمت عرضه دانست. در واقع، عبور بی‌سابقه نرخ دلار سامانه نیما از ۱۶هزار و ۵۰۰تومان در کنار نشانه‌هایی از ضعف منابع ارزی دولت (کاهش تخصیص دلار ۴۲۰۰تومانی به اقلام ضروری) محرک‌های اصلی دلار برای بازگشت به مدار صعودی ارزیابی می‌شوند. جالب‌ترین ویژگی حرکت بازارها، همراهی قیمت دارایی‌های ریسکی(سهام) با دارایی‌های امن(دلار) و تغییرات کم‌دامنه نسبت به هفته‌های قبل است

در سومین روز هفته همچنین دلار به بالای محدوده ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومانی بازگشت. دلار از ۸ خرداد تا دیروز بیشتر نوسانات خود را در بازه ۱۷ هزار و ۵۵۰ تا ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان انجام داده است و اگر روند قیمتی را از آغاز خردادماه بررسی کنیم، این ارز هرگز نتوانسته است خود را بالای محدوده ۱۷هزار و ۷۰۰ تومانی تثبیت کند، هرچند که نزول به زیر سطح ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز تنها یک‌بار میسر شده است.

چنین روندی برای بسیاری از معامله‌گران سردرگم‌کننده بوده است؛ چراکه هر بار به امید شکسته شدن مرزهای حمایتی یا مقاومتی وارد بازار شدند، شکست خوردند.به‌عنوان مثال، دیروز قیمت دلار در حالی افزایشی شد که تعداد زیادی از بازیگران ارزی در انتظار شکسته شدن سطح حمایتی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی بودند. روز یکشنبه چنان میزان تقاضا در بازار پایین آمده بود که عده‌ای نتیجه گرفتند، روند نزولی قیمت ادامه‌دار خواهد بود. صبح روز دوشنبه نیز صرافی ملی، قیمت دلار را ۳۰ تومان کاهش داد و روی عدد ۱۷ هزار و ۷۰تومان قرار داد.

این قیمت‌گذاری حتی انتظارات کاهشی را در مقطعی بیشتر کرد، ولی زمانی که معامله‌گران متوجه روند افزایشی نرخ حواله درهم شدند، خریدها در بازار افزایش یافت و در معاملات فردایی نیز قیمت افزایشی شد.

به گفته یکی از بازیگران ارزی، زمانی که عرضه ارز کمی دچار اختلال می‌شود، قیمت درهم بالا می‌رود و در نتیجه فضای بازار داخلی نیز تا حدی افزایشی می‌شود. از نظر او، تقاضای نقدی زیادی در بازار وجود ندارد و آنچه قیمت دلار را بالا می‌برد تقاضاهای حواله‌ای است. در واقع از نظر این بازیگر ارزی، در صورتی که عرضه ارز تقویت شود، امکان کاهش قیمت‌ها و خروج از فاز افزایشی وجود دارد. چندی پیش رئیس‌کل بانک مرکزی نیز تلویحا کاهش صادرات کشور به‌دلیل گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها را در افزایش قیمت دلار موثر دانسته بود.

با این حال، میزان صادرات کشور در اردیبهشت‌ماه نسبت به فروردین افزایش یافته و همین امر می‌تواند نشان دهد که تجارت کشور از سایه کرونا در حال خروج است و با برگشت ارز صادراتی، سمت عرضه نیز می‌تواند دوباره تقویت شود و مانعی بر سر راه نوسانات افزایشی ایجاد کند. در این میان، نرخ دلار در سامانه نیما هم در روزهای اخیر افزایشی بوده است و این امر نیز می‌تواند انگیزه صادرکنندگان برای فروش ارز را بالاتر ببرد. آخرین قیمت اعلام شده برای دلار در سامانه نیما ۱۶ هزار و ۵۱۴ تومان بود که ۳۶ تومان بیشتر از قیمت پیشین بود.

در حالی که برخی فعالان باور دارند اختلالات مقطعی در سمت عرضه باعث افزایش قیمت دلار شده‌اند و قیمت در آینده به مسیر عادی خود بازخواهد گشت، گروهی دیگر از فعالان، باور دارند که قیمت این ارز می‌تواند به افزایش خود ادامه دهد. از نظر آنها، نرخ حواله درهم و ارزش دلار در کشورهای همسایه در سطحی قرار دارد که در صورت ماندگاری، افزایش بیشتر قیمت دلار در بازار داخلی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. از نظر این گروه، دلار بالای ۱۷هزار تومان تثبیت شده است و این مساله می‌تواند استارتی برای افزایش بیشتر باشد.

رشد دلار در روز گذشته به افزایش بهای سکه کمک کرد، ولی نباید از خاطر برد که چشم سکه‌بازان به بازارهای جهانی نیز دوخته شده بود؛ آنها انتظار داشتند که قیمت طلا بر اثر اعتراضات آمریکا صعودی شود و به واسطه آن سکه افزایش قیمت را تجربه کند. هراس معامله‌گران سکه از کاهش احتمالی دلار در روز دوشنبه بود که روند افزایشی این ارز،نگرانی آنها را برطرف کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

کدخبر: ۳۳۱۵۲۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر