کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۱۸۶۷۴
تاریخ خبر:

چرا سود سپرده‌‌ بعضی بانک‌ها ناگهان آب رفت؟

انتشار تصویر یک تکه کاغذ در فضای مجازی چند روزی است که صاحبان سپرده‌‌های بانکی را غصه‌دار کرده. حق هم دارند طفلکی‌‌ها چون زیر نامه‌ای که تمام رد و نشانه‌‌های مکاتبات مرسوم بانکی را دارد، نوشته‌اند بانک مرکزی دستور داده، سود سپرده‌های بانکی را کاهش دهند. خودتان را بگذارید جای کسی که تمام سرمایه‌ زندگی‌اش را در بانک نگهداری می‌کند و برای گذران آن باید به سود ماهیانه‌اش اکتفا کند؛ حس خوبی پیدا نمی‌کنید دیگر.

با این‌حال الان حداقل ۲۴ساعت می‌شود که هیچ‌کس نباید غصه بخورد. چون مشخص شده آن نامه یا لااقل خبری که با اشاره به آن نامه دست‌به‌دست می‌چرخد، صحت ندارد. چطوری؟ الان با هم قضیه را مرور می‌کنیم.

بانک مرکزی اعلام کرده، نامه‌ای که انتشار تصویرش در اینترنت دردسرساز شده مال آنها نیست. در اصل این نامه پیشنهاد یک بانک خصوصی است که مدیرانش خواسته‌اند کمی‌ هزینه‌های خود و دیگر همکارانشان کاهش پیدا کند.

اگرچه در آن نامه‌ هم کسی جرات نکرده سمت پایین بردن سود سپرده مشتریان حقیقی و مردم عادی برود و پیشنهاد به کاهش نرخ سود سپرده مشتریان حقوقی، یعنی مشتریان کله‌گنده بانک محدود می‌شود اما چون بانک مرکزی هنوز با این پیشنهاد موافقت نکرده پس کل ماجرا منتفی است.

بر اساس آخرین مصوبه‌ای که در سال ۱۳۹۶ از سوی بانک مرکزی در خصوص نرخ سود سپرده بانکی ابلاغ شده، حداکثر نرخ سپرده‌های بلندمدت ۱۵درصد و کوتاه‌مدت ۱۰درصد است که البته تاکنون تعداد زیادی از بانک‌ها این سقف را رعایت نمی‌کردند.

وقتی شایعه‌ها تلاش می‌کردند با استفاده از تصویر نامه توی دل سپرده‌گذاران حقیقی و مردم عادی را خالی کنند، تاکید زیادی روی جلسه رئیس‌کل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک‌ها داشتند. بخش دلسردکننده کارشان این بود که می‌گفتند طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، قرار است بانک‌ها نرخ سود سپرده‌های حقیقی و حقوقی را کاهش دهند.

کار تا جایی پیش رفت که تعدادی از مشتریان بانک‌های خصوصی نسبت به کاهش نرخ سود سپرده‌هایشان گلایه کردند و گفتند با رقمی‌ مشابه به‌عنوان سپرده، مقدار سود کمتری نسبت به‌ گذشته برایشان واریز شده است.

محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در این‌باره به ایسنا گفته تا این لحظه مصوبه‌ای از سوی بانک مرکزی مبنی بر تغییر نرخ سود سپرده به بانک‌ها ابلاغ نشده و نرخ سود سپرده‌های بانکی براساس آخرین مصوبه‌ موجود همچنان حداکثر ۱۵درصد است.

هرچند برخی بانک‌ها با روش‌هایی بیش از این مقدار به سپرده‌گذاران خود سود پرداخت می‌کنند. مثلا در قراردادی که بین بانک و سپرده‌گذار امضا می‌شود، نرخ سود سپرده ۱۵درصد قید شده، اما گاهی با کمک قرارهای شفاهی بین بانک و مشتری، سودهای بیشتری از این رقم در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

بنابراین به نظر می‌رسد بانک‌های متخلف به تدریج درحال کاهش نرخ سود سپرده‌های قبلی و تطبیق تدریجی آن با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار هستند. موضوعی که شاید فعالان بازار سرمایه را خوشحال کند، چراکه با کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و ثبات نسبی بازار طلا و ارز، جذابیت بازار سرمایه برای سپرده‌گذاران افزایش خواهد یافت.

کدخبر: ۳۱۸۶۷۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر