کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۴۲۳۰۵
تاریخ خبر:

پشت پرده ماجرای پرداخت اجاره به دلار ‌و سکه ‌

‌ موضوع پرداخت اجاره‌بها با دلار یا سکه هرچند وقت یک‌بار در رسانه‌ها مطرح می‌شود و واکنش‌های مختلفی را به‌دنبال دارد. عمدتا این اخبار زمانی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد که وضعیت بازار مسکن اوضاع نابسامانی را تجربه می‌کند. رواج این پدیده خوشایند بسیاری نیست و از آن با عنوان لاکچری‌نشینی یاد می‌کنند.

اما پیگیری‌های سایت «رویداد۲۴» نشان می‌دهد، عمده مشتریان این خانه‌ها افرادی هستند با درآمدهای دلاری که به‌صورت موقت در کشور حضور دارند. این‌بار اما پرداخت اجاره‌بها به دلار و یا سکه از آنجایی مورد توجه و عمدتا تعجب قرار گرفته است که بازار ارز، طلا و سکه تحت تاثیر شرایط سخت اقتصادی کشور دست به رکوردشکنی زده‌اند. قیمت دلار روز گذشته ۲۰هزار و ۲۰۰تومان اعلام شد و قیمت هر سکه بهار آزادی نیز به قیمت ۱۰میلیون و ۸۰۰هزار تومان خرید و فروش شد.

*** ماجرای پرداخت اجاره‌بها به دلار و سکه
چندسالی است که در برخی از مناطق تهران، خانه‌های مبله و با امکانات ویژه در شرایط متفاوتی و به مشتریان متفاوت اجاره داده می‌شود. عمدتا اجاره‌بهای این منازل فارغ از نرخ برابری دلار با ریال، از چندصد دلار شروع و تا چندهزاردلار را در بر می‌گیرد و به مالکان پرداخت می‌شود. متقاضیان این منازل البته مشکلی هم از این بابت ندارند.

زیرا این افراد عمدتا درآمد دلاری دارند و به‌راحتی می‌توانند خانه دلخواه با امکانات مناسب را به اجاره خود دربیاورند و در مقابل دلار یا یورو پرداخت کنند. در واقع این خانه‌ها جامعه هدف خاص خود را دارند و اینطور نیست که این سبک اجاره‌بها عمومیت داشته باشد. البته آمار خانه‌هایی که به‌صورت دلاری اجاره می‌شوند، به مراتب بسیار کمتر از خانه‌هایی هستند که به‌صورت ریالی اجاره می‌شوند و فقط در برخی از مناطق و به‌صورت محدود هستند.

*** چه کسانی اجاره‌بهای دلاری پرداخت می‌کنند؟
افرادی که اقدام به اجاره منازل دلاری می‌کنند، افرادی هستند که درآمد دلاری دارند. به این معنا که این افراد اغلب کسانی هستند که در مشاغلی فعالیت می‌کنند که ماهانه حقوق خود را به دلار دریافت می‌کنند. کارمندان سفارت‌های خارجی در کشور، کارمندان نهادهای خارجی فعال در کشور مانند سازمان‌های زیر نظر سازمان ملل و نمایندگان شرکت‌های خارجی، از جمله افرادی هستند که درآمد دلاری یا یورویی دارند. از سوی دیگر، عده‌ای از مستاجران این خانه‌ها نیز افرادی هستند که به‌صورت اقامت‌های کاری کوتاه‌مدت در ایران حضور دارند و به همین خاطر نیازمند خانه‌هایی مبله هستند و مشتری خاص این خانه‌ها به‌حساب می‌آیند.

*** منطقه یک تهران، میزبان خانه‌های دلاری
برای کسب اطلاعات بیشتر به سراغ یکی از مشاورین املاک منطقه ۱ تهران رفتیم تا در جریان جزئیات این خانه‌ها قرار بگیریم. یکی از کارشناسان حاضر در مشاور املاک این منطقه در این‌باره به رویداد ۲۴ می‌گوید: از زمانی که به‌خاطر دارم و مشغول به کار هستم، این خانه‌های دلاری وجود داشته است، اما به‌صورت محدود و صرفا در برخی از مناطق تهران مانند مناطق ۱، ۲ و ۳ و بیشتر در همان منطقه ۱ یعنی شمیران.

او ادامه داد: این خانه‌ها مشخصه خاصی ندارند و ممکن است نوساز یا مثلا خانه‌های ۴۰سال ساخت باشند، اما ویژگی همه آن‌ها این است که فرنیش کامل «مبله» هستند و اکثر متقاضیان این خانه‌ها یا کارکنان شرکت‌های خارجی یا خارجیانی هستند که در ایران حضور دارند و یا مجرد‌های بسیار پولدار. این خانه‌ها ودیعه یا همان پول پیش ندارند و اجاره آن‌ها به‌صورت ماهانه با دلار پرداخت می‌شود.

*** حق کمیسیون دوبرابری اجاره‌خانه‌های دلاری
او درباره حق کمیسیون این خانه‌ها نیز گفت: حق کمیسیونی که این خانه‌ها دارند، عمدتا دوبرابر حد عرف است و مبلغ یک‌ماه اجاره از هریک از طرفین برای حق کمیسیون مشاور املاک پرداخت می‌شود. این مشاور املاک با بیان اینکه میزان اجاره این خانه‌ها به‌دلیل مبله بودن ۳۰درصد بیشتر از خانه‌های تخلیه مشابه در همان منطقه است، گفت: هر متراژی که بخواهید می‌توانید چنین خانه‌هایی را پیدا کنید که عمدتا با وسایل بسیار شیک و لوکس مبله شده‌اند.

کدخبر: ۳۴۲۳۰۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر