کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۴۴۵۲۴
تاریخ خبر:

قوس نزولی کرونا با کرشمه و ناز

یک: «خسرو صادق نیت» رئیس بیمارستان امام‌خمینی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد شرایط مبتلایان به کرونا در بیمارستان امام‌خمینی گفت: آمار مراجعان به بیمارستان و همچنین تعداد بیماران بستری در بخش کرونا در این هفته نسبت به اواخر تیر و اوایل مرداد ماه کاهش پیدا کرده است، البته در این دوره نسبت به دور اول شیوع بیماری یعنی اسفند ماه گذشته، بیماران نیازمند به بستری و بدحال بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه میزان مراجعان سرپایی بیمارستان ما نسبت به دو هفته‌ قبل افت قابل توجهی داشته است، گفت: ورودی بیماران کرونایی به مجتمع بیمارستانی امام خمینی به دو شکل است؛ یک دسته مراجعان سرپایی هستند که خود مراجعه می‌کنند و گروه دیگر بیمارانی هستند که از بیمارستان‌های دیگر با هماهنگی قبلی ارجاع می‌شوند، از آنجا که تعداد قابل توجهی از بیماران از دیگر بیمارستان‌ها به مجتمع ارجاع می‌شوند، معمولا بیماران نیازمند به بستری و بدحال ما به نسبت مراجعان سرپایی بسیار بیشتر است.

صادق نیت با اشاره به امکانات بیمارستان در این شرایط بیان کرد: در دور اول شیوع کرونا که بیماران بسیاری به بیمارستان امام خمینی مراجعه کردند و گاهی به حدود ۸۰۰ نفر در روز می‌رسید، با کمک وزارت بهداشت بخش قابل توجهی از نیازهای تجهیزاتی را حل و فصل کردیم، البته امکانات ما در حال حاضر ایده‌آل نیست، اما در حدی که خدمات قابل قبولی را به مردم ارائه دهیم، امکانات داریم و مشکل تخت و دستگاه‌های کمک تنفسی برای مراجعان فعلی در حال حاضر نداریم.

رئیس بیمارستان امام‌خمینی ادامه داد: در این دوره پرسنل بیمارستان با افزایش شیوع ویروس در جامعه، نسبت به سری قبل بیشتر مبتلا شدند که می‌بایست قرنطینه می‌شدند، بنابراین کار این افراد هم بر دوش بقیه کادر درمان افتاد و لذا فشار کاری بر پرسنل در این دوره به مراتب بیشتر از قبل شده است، اما با وجود اخلاق حرفه‌ای بالا و وجدان کاری ستودنی کادر درمان به‌رغم همه‌ کسالت‌ها و نگرانی‌های ابتلای خود و خانواده، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و سعی می‌کنند کیفیت کارشان کاهش پیدا نکند. وی در مورد این سوال که چه تعداد از کادر درمان تا به حال مبتلا شده‌اند؟

گفت: تعداد افراد مبتلا در کادر درمان هر روز تغییر می‌کند و افزایش می‌یابد، اما خوشبختانه تا امروز بین کادر درمان کرونا منجر به فوت عزیزی نشده است، هر چند که در حال حاضر چند استاد و پرستار بد حال در بخش مراقبت‌های ویژه داریم که نگران حال آنها هستیم. صادق نیت تصریح کرد: در این یک ماه و نیم اخیر ابتلای جوانان نسبت به دور قبل بیشتر شده است و همچنین شاهد افزایش تعداد بیماران بدحالی نسبت به دور اول شدیم که به آی سی یو نیاز دارند.

* دو: دکتر سیامک سمیعی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تعرفه فعلی انجام خدمت گلوبال آزمایش تشخیص مولکولی کووید-۱۹، گفت: این آزمایش‌ها در بخش دولتی حدود ۲۳۰ هزار تومان و در بخش خصوصی حدود ۵۸۷ هزار تومان است. این تعرفه همه هزینه‌های خدمت از جمله نمونه برداری از طریق سواب نازوفارنکس(انتهای بینی) و اوروفارنکس(انتهای حلق) را پوشش می‌دهد. تجویز و انجام آزمایش تشخیص مولکولی کووید-۱۹ در بخش دولتی تابع پروتکل‌ها و اولویت‌های ابلاغی است و به همین علت چون مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت است، رایگان انجام می‌شود.

آزمایش تشخیص مولکولی یا PCR در حال حاضر تنها روش آزمایشگاهی برای تشخیص قطعی کووید-۱۹ است. وی افزود: تعرفه انجام آزمایش سرولوژی کووید-۱۹ در حال حاضر و تا تعیین و ابلاغ تعرفه اختصاصی، به ازاء هر یک از آزمایش‌های درخواستی IgM و IgG ، در بخش دولتی حدود ۱۲ هزار تومان و در بخش خصوصی حدود ۳۰ هزار تومان است. اگرچه آزمایش سرولوژی کووید-۱۹ توسط سازمان جهانی بهداشت یک روش مکمل برای تشخیص بالینی کووید-۱۹ معرفی شده است، اما انجام این آزمایش (سرولوژی) در بیشتر موارد غیرضروری بوده.

کدخبر: ۳۴۴۵۲۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر