کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۶۴۸۱۶
تاریخ خبر:

رابطه ذوب شدن یخچال‌های قطبی و شیوع بیماری‌های مرگبار عفونی

گروهی از پژوهشگران آکادمی علوم چین، در نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از برف و یخ یخچال‌های طبیعی تبت حدود هزار گونه باکتری یافته‌اند. آن‌ها در مقاله‌ ای که در مجله نِیچِر بیوتکنولوژی ( Nature Biotechnology ) چاپ شده است، از نگرانی‌هایشان درخصوص شیوع بیماری هم‌زمان با آب‌شدن یخ‌ها سخن گفته‌اند.

ورق‌های یخی و یخچال‌های طبیعی حدود ۱۰ درصد سطح زمین را می‌پوشانند و به‌عنوان بزرگ‌ترین مخزن آب شیرین به‌شمار می‌روند که اکنون در اثر تغییر اقلیم در حال آب‌شدن هستند.

پژوهشگران آکادمی علوم چین، امکان انتقال گونه‌های باکتری‌ موجود در برف و یخ به سایر مناطق به دلیل آب‌شدن یخچال‌های طبیعی و ورق‌های یخی را بررسی کرده‌اند. برای این هدف، آن‌ها نمونه‌های یخ و برف را از ۲۱ یخچال طبیعی در تبت در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ جمع‌آوری کردند.

آن‌ها نمونه‌های ذوب‌شده یخ و برف را آزمایش کردند و ۹۶۸ گونه باکتری منحصربه‌فرد یافتند که ۹۸ درصد آن‌ها قبلاً هرگز دیده نشده بود. گروهی دیگر از پژوهشگران نیز به‌تازگی ویروس‌های مختلفی در یخ پیدا کرده‌اند که مربوط به ۱۵ هزار سال پیش هستند و بیشتر آن‌ها نیز قبلاً مشاهده نشده‌ بودند.

مشکلی که درخصوص این باکتری‌ها و ویروس‌ها وجود دارد این است که احتمال دارد آن‌ها برای حیوانات و انسان‌ها مسری باشند. هم‌زمان با آب‌شدن این یخ و برف‌ها، احتمال واردشدن به آب رودخانه‌ها و انتقال آن‌ها به مناطق پرجمعیت وجود دارد.

پژوهشگران توصیه کرده‌اند که مطالعه روی میکروب‌هایی که احتمالاً به‌زودی از سوی یخچال‌های طبیعی به همه جهان روانه می‌شوند به‌سرعت آغاز شود؛ زیرا یخ و برف‌های تبت پس از آب‌شدن به رودخانه‌های متعددی می‌ریزند که از مناطق پرجمعیت چین و هند عبور می‌کند و احتمال شیوع بیماری‌های همه‌گیر وجود دارد.

کدخبر: ۴۶۴۸۱۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر