کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۸۰۸۱۳
تاریخ خبر:

بهترین روش‌های ‌مطمئن‌ پرداخت الکترونیکی قبوض‌‌

روزنامه هفت صبح، احمدرضا نجفی | ‌همه‌چیز از یک ضمیمه سیاه و سفید روی قبض برق شروع شد. نوشته بودند این آخرین قبضی است که دریافت می‌کنید و دیگر خبری از قبض کاغذی نیست. ما ماندیم و یک سرشماره که گفته بودند همین حالا شماره شناسه قبض را به این شماره پیامک کنید تا هر بار قبض برقتان را برایتان پیامک کنیم.

در این گزارش با چندمورد از این اپلیکیشن‌ها که در فرآیند حذف قبوض کاغذی به کمک‌مان می‌آیند، آشنا می‌شوید. شاید تعداد آنها در آینده بیشتر شود، اما علی‌الحساب همین موارد برای رفع نگرانی‌ها کافی به نظر می‌رسد.

*** راه اصلی پرداخت قبوض؛ پیامک!
اولین راهی که برای اطلاع از قبض‌ها بعد از حذف قبوض کاغذی معرفی شد، اعلام شماره تلفن به شرکت توانیر است. ماموران شرکت برق در هر خانه‌ای که رفتند، یک کاغذ روی در چسباندند و مشترکان را راهنمایی کردند. در این راهنما که به صورت یک اینفوگرافی طراحی شده، سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ برای دریافت قبوض برق اعلام شده است. مشترکان برق باید شناسه قبضشان را در قالب «شناسه قبض۱*» به سرشماره اعلام‌شده پیامک کنند و هر ماه منتظر پیامک شرکت برق بمانند تا به آنها مبلغ قبض، شناسه قبض و شناسه پرداخت اعلام شود و از راه‌های مختلف برای پرداخت قبوض استفاده کنند.

*** ورود اپلیکیشن‌ها به ماجرای حذف قبض کاغذی
علاوه بر انتظار طولانی‌مدت برای دریافت پیامک قبض، راه دیگر استفاده از اپلیکیشن‌های کیف پول یا مدیریت قبوض است که به وسیله آنها می‌توانید همه قبض‌هایتان را در اپلیکیشن ثبت کنید و هر موقع قبض جدید رسید، آن را پرداخت کنید. بعضی اپلیکیشن‌ها هم راه دیگری را برای کمک به فرآیند پرداخت قبوض به کار گرفته‌اند. آنها از شما اجازه مطالعه پیامک‌هایتان را می‌گیرند، تا هر موقع پیامک شرکت برق رسید، توجهتان را جلب کنند. با استفاده از این اپلیکیشن‌ها، به محض دریافت پیامک برق، حتی اگر مثل پیامک‌های تبلیغاتی از کنار آنها عبور کنید، اپلیکیشن برای شما اخطار می‌فرستد.

*** قبضینو؛ نمره ۹ از ۱۰
اپلیکیشن قبضینو، یکی دیگر از اپلیکیشن‌های تخصصی برای مدیریت قبض است. قبضینو قبل از اینکه یک اپلیکیشن باشد، یک سامانه مبتنی بر وب است که با مراجعه به سایت آن می‌توانید هرکدام از قبوض خدماتی مثل قبض آب، برق، گاز، تلفن همراه، تلفن ثابت و حتی خلافی خودرو را استعلام کنید. همچنین با ایجاد حساب کاربری در سایت قبضینو می‌توانید سابقه پرداخت قبوض و استعلام آن‌ها را در سامانه قبضینو مشاهده کنید.

سامانه قبضینو علاوه بر سایت، اپلیکیشن موبایلی هم برای مدیریت قبوض دارد که روی هر دو سیستم‌عامل اندروید و IOS قابل اجرا است. یکی از مشکلاتی که همان لحظه اول در استفاده از این اپلیکیشن با آن روبه‌رو می‌شوید، پیامک تایید شماره تلفن همراه است. طوری که این پیامک با تاخیر خیلی زیادی برای شما ارسال خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات طراحی ظاهری نه چندان مطلوب اپلیکیشن قبضینو است که برعکس سایت از UI/UX خوبی برخوردار نیست.

یکی از نقاط قوت قبضینو پاسخگویی به سوالات کابران در سایت این سامانه است. طوری که در هرکدام از صفحات کاربران می‌توانند مشکلات خود را در استفاده از اپلیکیشن اعلام کرده و منتظر پاسخ اپراتور بمانند. به‌علاوه اینکه گفت‌وگو بین کاربران و اپراتور سامانه برای عموم قابل مشاهده است و با مطالعه آنها می‌‎توان فهمید که دیگر کاربران چه تجربه‌ای در استفاده از اپلیکیشن و سایت قبضینو دارند.

*** سبزپرداز؛ نمره هشت از ۱۰
اپلیکیشن سبزپرداز قبل از شرکت برق برای حذف قبوض کاغذی پیش‌قدم شده بود. از سال ۹۵ این اپلیکیشن برای مدیریت و پرداخت قبوض به بازار آمد. در این اپلیکیشن می‌توانید با ثبت شماره شناسه قبض، آخرین قبضتان را استعلام و پرداخت کنید. این اپلیکیشن محدود به قبض برق نیست.

برای مدیریت و پرداخت قبوض تلفن همراه، تلفن ثابت، آب، گاز و خلافی خودرو هم می‌توانید روی این اپلیکیشن حساب باز کنید.
اپلیکیشن سبزپرداز امکان فعال‌سازی دریافت پیامک برای دیگر قبوض خدماتی را هم دارد. برای مثال با ثبت شماره اشتراک گاز در اپلیکیشن، سر ماه قبض گاز برایتان پیامک می‌شود.

خدمات اپلیکیشن سبزپرداز محدود به مدیریت و پرداخت قبوض نیست. این اپلیکیشن می‌تواند کمک زیادی به آپارتمان‌نشین‌ها و به‌خصوص صاحبخانه‌ها بکند. طوری که در این اپلیکیشن می‌توانید به عنوان صاحبخانه، اطلاعات واحدهای مختلف آپارتمان را ثبت کنید. در چنین حالتی قبوض مشترک و شارژ ساختمان ماهانه بین واحدها تقسیم می‌شود و در نهایت می‌توان سهم هر کدام از واحدها را از پرداخت قبوض و شارژ ساختمان در اپلیکیشن مشاهده کرد.

*** دیجی‌پی؛ نمره هفت از ۱۰
اپلیکیشن کیف پول دیجی‌پی در بین اپلیکیشن‌های مختلف سرعت بیشتری برای پوشش این خدمت داشت. طوری که همان روزهای اول کاربران این اپلیکیشن با پیامک دیجی‌پی مواجه شدند که به آنها ارائه خدمت استعلام و پرداخت قبوض بعد از حذف قبوض کاغذی را اطلاع داده بود.

با استفاده از اپلیکیشن دیجی‌پی می‌توان همه قبوض خدماتی از جمله قبض آب، برق، گاز، تلفن همراه، تلفن ثابت یا حتی قبوض مربوط به سازمان امور مالیاتی و جریمه راهنمایی و رانندگی را پرداخت کرد. باید توجه داشته باشید که این اپلیکیشن امکان استعلام قبوض آب، برق و گاز را با ثبت شناسه قبض برای کاربر فراهم کرده است.

*** همراه‌بانک تجارت؛ نمره سه از ۱۰
بانک تجارت احتمالا اولین بانکی باشد که امکان استعلام و پرداخت قبوض بعد از حذف قبض کاغذی را در اپلیکیشن تلفن همراه خود ایجاد کرده. طوری که با به‌روزرسانی اپلیکیشن همراه‌کارت بانک تجارت، در منوی پرداخت قبوض گزینه جدید ظاهر شده است. کاربران همراه‌بانک تجارت می‌توانند با دادن اجازه مشاهده پیامک‌ها به این اپلیکیشن، قبوضی که به آنها پیامک شده را مشاهده و پرداخت کنند.

طوری که این اپلیکیشن به صورت خودکار بعد از دریافت اجازه از شما، پیامک‌هایتان را مطالعه و پیامک‌های مربوط به قبض را پیدا می‌کند. باید توجه داشته باشید که این اپلیکیشن امکان مدیریت قبوض را ندارد و قبض‌های خانه در آن ذخیره نمی‌شوند. برای همین امتیاز کمی‌ از رتبه‌بندی اپلیکیشن‌ها دریافت کرده است.

*** آپ؛ نمره یک از ۱۰
کیف پول آپ دیگر اپلیکیشنی است که در آن امکان پرداخت قبوض غیرکاغذی وجود دارد. البته این را صرفا با مشاهده منوی اپلیکیشن می‌توان فهمید. کیف پول آپ انگار که امکان استعلام قبوض برق را فراهم کرده، اما در دسترس کاربران نگذاشته است. چراکه هر بار گزینه پرداخت قبض برق را انتخاب می‌کنیم، با پیغام خطا مواجه می‌شویم. برای همین است که اپلیکیشن آپ کمترین امتیاز را در این گزارش دریافت کرده است.

کدخبر: ۲۸۰۸۱۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر