کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۶۵۱۵۸
تاریخ خبر:

برنده‌ها و بازنده‌های بورس در پاییز ۹۹

روزنامه هفت صبح | بورس تهران فصل پاییز را با افت ۹٫۸درصدی به پایان رساند تا پس از دو فصل مثبت با رشد پرشتاب قیمت‌ها، مسیری معکوس را طی کند. در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد در میان صنایع ۳۸گانه بورسی ۲۰گروه با افت میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود مواجه شدند و در مقابل شاهد رشد قیمت‌ها در ۱۸صنعت بودیم.

در این میان میزان افت ۱۳صنعت بیشتر از شاخص کل محاسبه شده و در مقابل شاهد سبقت ۲۵گروه از شاخص کل بودیم. در این میان گروه‌های بزرگ کالایی بیشترین تاثیر بر عملکرد منفی شاخص کل در سومین فصل سال را بر عهده داشتند. این در حالی است که در شش ماه نخست سال ۹۹ نیز این گروه‌های کامودیتی‌محور بازار بودند که فرمان رشد شاخص کل را در دست داشتند.

*** بیشترین بازده فصلی به کدام صنایع رسید؟
بررسی‌ها از عملکرد صنایع بورسی نشان می‌دهد بیشترین افت قیمت از آن گروه وسایل ارتباطی با تک نماد «لپارس» به میزان ۶۱٫۶ درصد شد. این سهم که در شش ماه نخست سال جاری با رشدی معادل ۵۳۴.۷درصد همراه شده بود، در سومین فصل سال تا حدودی این رشد را از دست داد. دیگر گروهی که در قعر جدول بازدهی فصلی قرار گرفت نیز از صنایع تک سهم بازار بود.

به این ترتیب رتبه دوم صنایع با بیشترین افت فصلی از آن گروه محصولات چرمی با تک نماد «وملی» شد. این سهم فصل پاییز را با افت ۴۶٫۱ درصدی به پایان رساند و ۱۲٫۵ درصد این کاهش قیمت مربوط به آذر بود.ه صنعتی ملی در شش ماه نخست سال ۹۹ با رشد ۵۷۷.۵ درصدی همراه شده بود. حمل و نقل نیز در حالی معاملات پاییز را با افت ۳۹.۳ درصدی به پایان رساند که در مجموع شش ماه نخست سال شاهد رشد ۲۴۱درصدی زیرمجموعه‌های خود بود. این دو گروه در شش ماه نخست سال جاری بیشترین سود را در مقایسه با دیگر صنایع از آن سهامداران خود کردند.

*** خوش‌اقبال‌ترین‌ سهامداران پاییز
در آن سوی بازار هم نام گروه‌های با ارزش پایین به چشم می‌خورد. به‌طوری که بیشترین بازده فصلی، از آن گروه لاستیک و پلاستیک با رشد ۴۴٫۸ درصدی شد و صنعت کاشی و سرامیک نیز رشد فصلی ۴۳٫۷ درصدی را ثبت کرد. یکی از دلایل افزایش اقبال به سهام لاستیکی را می‌توان آزادسازی قیمت‌گذاری لاستیک عنوان کرد.

بر اساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار، لاستیک‌های سواری تولید شده با مواد اولیه ارز نیمایی، در چارچوب ضوابط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، مشروط بر اینکه تولید و فروش آن (زنجیره توزیع) در سامانه جامع تجارت ثبت شود، راسا توسط واحدهای تولیدی قیمت‌گذاری می‌شوند.

در حال حاضر نیز به‌نظر می‌رسد نرخ تایر رادیال سواری و ماشین سنگین تقریبا آزاد شده و تنها نرخ‌گذاری تایر بایاس پا برجاست که البته سهم کمی از محصولات را تشکیل می‌دهد. از این رو با افزایش نرخ ارز و تورم و هزینه شرکت‌ها، افزایش نرخ محصولات تولیدی شرکت‌های لاستیک و پلاستیک نیز محتمل است و می‌تواند بر سودآوری این شرکت‌ها اثرگذار باشد.

*** کالایی‌ها چه کردند؟
در فصلی که شاخص سهام ریزش ۹٫۸درصدی را ثبت کرد، گروه‌های بزرگ بورسی که عمدتا در زمره شرکت‌های صادرات‌محور و کالایی قرار می‌گیرند نیز فصلی نزولی را به پایان رساندند. در این میان بیشترین افت قیمت در شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی با کاهش۲۱٫۴ درصدی به‌ثبت رسید. پس از آن گروه فرآورده‌های نفتی با کاهش ۲۴٫۸ درصدی مواجه شد.

فلزات اساسی نیز فصل سوم سال را با افت ۱۳٫۱ درصدی میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود به پایان رساند. در میان معدنی‌ها نیز شاهد افت۹٫۳درصدی شاخص صنعت بودیم. پتروشیمی‌ها کمترین افت فصلی در میان گروه‌های کامودیتی‌محور را ثبت کردند و پاییز را با کاهش ۵.۵درصدی میانگین قیمت‌ها به پایان رساندند.

*** شکسته شدن رکورد خروج مردم از بورس
آخرین هفته معاملاتی آذرماه برای بورس‌بازان با افت شاخص کل به پایان رسید. جایی که شاخص به‌مدت چهار هفته متوالی رفتاری تکراری از خود به‌نمایش گذاشت. در این مدت صنایع کوچک و بزرگ روندی مشابه را ثبت کردند و در حالی که ابتدای هفته مثبت بودند، در ادامه رو به افول گذاشته و با افزایش هیجانی فشار فروش روبرو شدند.

این اتفاق سبب شد تا درست پس از چهار هفته سهامداران خرد در نقش فروشنده ظاهر شوند و شاهد تغییر مالکیت چهار هزار و ۶۱۷میلیارد تومان انواع سهم از سبد سهامداران حقیقی‌ به پرتفوی معامله‌گران حقوقی بازار باشیم. این میزان خروج نقدینگی خرد از گردونه معاملات سهام در نیمه اول مهرماه هم اتفاق افتاده بود.

کدخبر: ۳۶۵۱۵۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر