کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۰۹۶۸۵
تاریخ خبر:

استرس روزانه ایرانیان‌ در آمریکا

روزنامه هفت صبح | گزارش گاردین از روزگار «ایرانی-آمریکایی‌‌»‌ها در دوران تحریم و ترامپ.
* گاردین در گزارشی از تاثیرات مختلف تحریم‌ها در زندگی ایرانی-آمریکایی‌ها نوشته است. ایرانی‌های ساکن در آمریکا به گاردین از نگرانی‌شان نسبت به تاثیرگذاری تحریم‌های آمریکا بر دوستان و خانواده‌شان و از پیامد این سیاست‌ها بر زندگی و کار خودشان در آمریکا گفتند.

نازنین اسدی، شهروندی که در سال ۲۰۱۴ ایران را ترک کرده بود در این رابطه می‌گوید: «من با تحریم‌ها بزرگ شده‌ام، بعد به آمریکا مهاجرت کردم و به شکل غیرقابل باوری تحریم‌ها و قوانین مختلف دنبال من هستند… نمی‌خواهم جامعه من آسیب ببیند.» بعد از دستور ترامپ مبنی بر ترور سردار سلیمانی در ۳ ژانویه، بسیاری از جوامع ایرانی آمریکا مضطرب شدند، مخصوصا کسانی که با قانون منع مهاجرت ترامپ از هم جدا شده‌اند.

* ده‌ها سال است که آمریکا با اعمال تحریم‌های مختلف بخش انرژی ایران را هدف قرار داده است و ترامپ هم بعد از خروج از برجام این تحریم‌ها را بیشتر کرد. براساس قوانین به وجود آمده در اثر این تحریم‌ها شما باید برای برخی اقدامات مجوز معافیت داشته باشد و همچنین برای اقداماتی که مجاز تلقی می‌شوند هم باید به شکل پیچیده‌ای گزارش‌دهی کنید. در زندگی واقعی این حرف‌ها یعنی صدها هزار ایرانی-آمریکایی با وابستگی مالی به ایران با مشکلات و موانع فراوانی در زندگی، شغل و تحصیلاتشان روبه‌رو می‌شوند.

مهرنوش یزدانیار، وکیلی در کالیفرنیا که به ایرانیان در مواجهه با تحریم‌ها کمک می‌کند در این رابطه می‌گوید: «هدف تحریم‌ها مورد هدف قرار دادن دولت ایران است اما مردم عادی و شهروندان آمریکا از این موضوع آسیب می‌بینند. شما ساکنان قانونی و دائمی خود را تحریم کرده‌اید و به نوعی با این کار آن‌ها را بیگانه می‌کنید.»

* دفتر یزدانیار در جنوب کالیفرنیا در رابطه با مسائل مربوط به تحریم‌ها به هزاران نفر در مسائل مربوط به تحریم‌ها کمک کرده است؛ گاهی خانواده‌ها نمی‌توانند برای یک دیگر پول انتقال بدهند و این مشکلات مهمی را برای ایرانی- آمریکایی‌هایی که می‌خواهند از خانواده خود حمایت کنند به وجود می‌آورد و از سویی برخی خانواده‌ها در ایران هم که قصد کمک به فرزندان خود برای تحصیلات یا امور دیگر آن‌ها را دارند با مشکل روبه‌رو می‌شوند. در حالی که براساس مقررات برخی انتقالات مالی از طریق اشخاص ثالث ممکن است، بسیاری از افراد هنگام عبور از این روند با مشکالات قانونی روبه‌رو می‌شوند یا حساب آن‌ها بسته می‌شود.

* نازنین اسدی در ایران بزرگ شده است، برای تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه کالیفرنیا جنوبی قبول شد و به رویای قاضی شدن به آمریکا مهاجرت کرد اما با تحریم‌ها دیگر کمک مالی از خانواده‌اش نرسید و او مجبور شد با کار کردن هزینه زندگی‌اش را تامین کند. در این باره می‌گوید: «نمی‌توانستم هزینه زندگی را تامین کنم، چه از نظر عاطفی و چه از نظر اقتصادی با فشار زیادی روبه‌رو بودم.»

او توانست به هر شکلی فارغ التحصیل شود و حالا با یزدانیار به افراد درگیر با تحریم‌ها کمک می‌کند. اما نازنین برای کمک به خانواده معلولش در ایران هیچ راه‌حلی ندارد، هیچ راهی وجود ندارد تا هزینه داروهای آن‌ها را تامین کند یا برای آن‌ها هدیه بخرد: «نمی‌توانیم از یکدیگر حمایت کنیم.» وقتی خطر جنگ وجود دارد، این احساس عذاب وجدان بیشتر هم می‌شود. او در این باره توضیح داد:«من در حال پرداخت مالیات به دولتی هستم که برای بمباران کردن خانواده من تجهیزات نظامی خریداری می‌کند… اگر جنگ بشود من باید چه کار کنم؟»

* پیروز کاوه‌پور، استاد مهندسی در دانشگاه «یو سی ال ای» می‌گوید بارها با این موضوع مواجه شده است که حساب دانشجوهای ایرانی‌اش به دلیل تحریم‌ها بسته شده است. او توضیح می‌دهد: «این اتفاق یک استرس روزانه است… ما در خطر بزرگی هستیم و اگر خوب عمل نکنیم ما را برمی‌گردانند. ما ایرانی‌ها زمانی که کودک هستیم با سختی و فشار زندگی می‌کنیم و وقتی بزرگ می‌شویم فردی ناشناس در بانکی در آمریکا به شما می‌گوید که فکر گرفتن پول خود را هم نکنید.»

* اریش فراری، وکیل مستقر در واشنگتن می‌گوید حتی ایرانی-آمریکایی‌هایی که سعی می‌کنند همه اقدامات مربوط به انتقالات مالی را قانونی انجام دهند گاهی با بازرسی‌های دولت آمریکا روبه‌رو می‌شوند و حتی در برخی مواقع «اف‌بی‌آی» به در خانه آن‌ها می‌رود؛ «همیشه یک تهدیدی در راه است» به تازگی هم محدودیت‌هایی جدید به وجود آمده است، ویزای موجی جدید از دانشجوهای ایرانی رد شد و محققان و اساتید دانشگاه آمریکایی‌ بدون مجوز اجازه سفر و تحقیق در ایران بدون مجوز را ندارند. کاوه‌پور در این باره می‌گوید: «بارها برای سخنرانی به ایران دعوت شدم اما ما اجازه چنین کاری را نداریم. در تحقیقات مربوط به اوتیسم ایران می‌توانست از کمک متخصصان دانشگاه لس آنجلس استفاده کند ولی چنین همکاری غیرممکن است.»

* سال گذشته محققان ایرانی که برای انجام تحقیقات سلول‌های بنیادی به آمریکا آمده بودند با تعقیب کیفری روبه‌رو شدند. یزدانیار در این‌باره می‌گوید: «ایالات متحده از این اتفاق چه سودی می‌برد؟» او که نماینده یک سازمان خصوصی برای کمک کودکان یتیم در سرتاسر دنیاست می‌گوید با وجود دریافت مجوز هیچ موسسه مالی قبول نکرده که برای این کار به ایران پول ارسال کند.

یزدانیار می‌گوید:«این یعنی جلوی کمک‌های انسانی هم گرفته شده یا انتقال این کمک‌ها با تاخیر روبه‌رو شده است.» به گفته عسل راد، عضو شورای ملی ایران و آمریکا، تحریم‌ها باعث شد تا شهروندان ایرانی-آمریکایی نتوانند به ایران کمک کنند. او می‌گوید: «این اتفاق این احساس را به شما می‌دهد که هویتتان در خطر است، چه موضوع تحریم باشد، چه ممنوعیت سفر و چه وفاداری شما زیر سوال برود، شما احساس انزوا می‌کنید. این‌ها سیاست‌هایی بی‌اثر هستند که به خود آمریکایی‌ها آسیب وارد می‌کنند.»

کدخبر: ۳۰۹۶۸۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر