کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۳۲۴۵۷
تاریخ خبر:

ادامه جنجال بر‌سر هیدروکسی کلروکین

روزنامه هفت صبح | به گزارش خبرگزاری فرانسه، سه نفر از چهار نویسنده مقاله‌ای که مدعی شده بود داروی هیدروکسی کلروکین [ضد مالاریا] در درمان کرونا موثر نیست و می‌تواند به آریتمی قلبی و برخی دیگر از ریسک‌ها برای سلامتی منجر شود، به دلیل آنچه ناقص بودن داده‌های تحقیق عنوان کرده‌اند نام خود را این از مقاله حذف کردند.این مقاله که در مجله بریتانیایی لنست منتشر شده باعث شده بود که سازمان بهداشت جهانی تجویز داروی ضدمالاریا برای درمان کرونا را متوقف کند.

مطالعه مذکور، داده‌های ارائه شده از سوی موسسه سرجی اسفیر را در مورد وضعیت ۹۶ هزار بیمار مورد تحلیل قرار داده بود.اقدام این سه محقق در حذف نامشان از مقاله باعث شد که یک تحقیق پزشکی دیگر نیز که در مجله نیواینگلند منتشر شده بود به دلیل اینکه از آمار موسسه سرجی اسفیر استفاده کرده بود پس گرفته شود.

در هفته‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده به دلیل اصرار بر مصرف این دارو به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود.سه نفر از محققانی که روی این مقاله علمی کار کرده بودند به منتقدان گفتند که قادر نیستند صحت ادعاهای خود را اثبات کنند چرا که شرکت سرجیفیر که سفارش دهنده این تحقیق بود اجازه تحقیق مستقل درباره داده‌های مورد استناد این پژوهش را نمی‌دهد.

سپان دسای، مدیرعامل شرکت سرجیفیر که در زمینه سلامت و بهداشت فعالیت می‌کند و نام او به عنوان چهارمین تهیه‌کننده این تحقیق ذکر شده بود به روزنامه بریتانیایی گاردین گفته که آماده همکاری با محققان مستقل در زمینه این گزارش است اما داده‌های درخواست شده را تحویل نخواهد داد چرا که این کار «نقض توافق‌نامه‌های میان شرکت او و مراجعانش و همچنین نقض تعهد محرمانه نگه داشتن این اطلاعات» است.

مقام‌های چند کشور از جمله دونالد ترامپ بارها نسبت به فواید این دارو سخن گفته‌اند و آقای ترامپ اخیرا فاش کرده بود که خود او هم به منظور پیشگیری از کرونا هیدروکسی کلروکین استفاده می‌کند. در مقاله‌ای که با استناد به این تحقیق چند روز پیش در مجله علمی لنست منتشر شد آمده بود که حدود ۹۶هزار بیمار کرونا در ۶۷۱ بیمارستان در سراسر جهان در جمع‌آوری داده‌های آن مشارکت داشته‌اند.

در این مقاله ادعا شده بود که ۱۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا در جریان این تحقیق دوز هیدروکسی کلروکین یا مشتقات آن همچون کلروکین را به تنهایی یا در ترکیب با داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کرده بودند.
این مقاله که اکنون صحت آن زیر سوال رفته، مدعی شده بود که نتیجه این تحقیق نشان داده که هیدروکسی کلروکین هیچ فایده‌ای برای بیماران کووید۱۹ نداشته و حتی خطر بروز عوارضی چون آریتمی ضربان قلب و مرگ را بالا می‌برد.

با وجود رد اعتبار این پژوهش، هنوز هم بسیاری از دانشمندان و پزشکان نسبت به کارآیی داروی هیدروکسی کلروکین در درمان کرونا تردید دارند.نتایج یک تحقیق بالینی در دانشگاه پزشکی مینه‌سوتا آمریکا نشان داده که هیدروکسی کلروکین برای پیشگیری از کووید۱۹ موثر نیست.روز چهارشنبه سوم ژوئن، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد تحقیق درباره این دارو که در پی انتشار این گزارش متوقف شده بود را از سر خواهد گرفت.

کدخبر: ۳۳۲۴۵۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر