کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۶۰۵۲۶
تاریخ خبر:

چگونه با افرادی که تازه ملاقات کردیم مکالمه بهتری داشته باشیم؟

آیا آخرین باری را که با فردی تازه ملاقات داشتید به خاطر دارید؟ شده که احساس کنید از او خوشتان آمده ولی در مقابل او از شما چندان خوشش نیامده است؟ محققان خبر خوشی برایتان دارند: این تنها مشکل شما نیست!
به گزارش یورونیوز به نقل از ان بی سی، گروهی از روانشناسان اجتماعی در دانشگاه اسکس بریتانیا طی یک تحقیق به این نتیجه دست یافته اند که تقریبا عموم مردم بعد از آشنایی با یک نفر تازه چنین احساسی را دارند.
این محققان در یک آزمایش اجتماعی گروهی ناشناس را با یکدیگر آشنا کردند و نظر آنان را تک به تک قبل و بعد از جلسه آشنایی جویا شدند. نتایج این تحقیق در ژورنال «علم روانشناسی» منتشر شده است نشان میداد که تقریبا همه آنان از همصحبتی راضی بوده اند اما تصور می‌کردند که طرف مقابلشان آنان را به اندازه خودشان جذاب نیافته است.
اما برای اینکه با افراد تازه ملاقات و مکالمه بهتری داشته باشیم چه کار می‌توانیم بکنیم؟ روانشناسان پیشنهاداتی دارند.

** شجاع باشید، با نگرانی کمتر
حتی اگر احساس راحتی نمیکنید، شجاع باشید و فقط انجامش دهید. فرد مقابلتان احتمالا بیش از آنچه انتظارش را دارید شما را دوست خواهد داشت.
از حرف زدن با کسی که با شما متفاوت است نترسید. جولیان سرودر، استاد دانشگاه برکلی آمریکا که تخصصش در زمینه روابط اجتماعی است، می‌گوید تجربه حرف زدن با کسی که متفاوت از شماست میتواند جذاب‌ترین و روشنگرترین تجربه باشد.

** کنجکاو باشید
سوال بپرسید و نگران نباشید. یک تحقیق منتشره در ژورنال شخصیت و روانشناسی اجتماعی نشان داده است کسانی که سوالات بیشتری می‌پرسند، از سوی طرف مقابلشان دوست داشتنی‌تر به نظر می‌آیند.

** از طرح سوال‌های غیرمعمول نترسید
از سوالات عمومی مثل «چکار می‌کنی؟ کجا زندگی می‌کنی؟» بگذرید و سوالاتی بپرسید که طرف مقابلتان را به فکر کردن ترغیب کند و باعث شود در بحث مشارکت کند. مثل «این نقاشی واقعا من را گیج کرده. یا نمیدانم چرا قطار امروز انقدر شلوغ است؟»
جمله‌های آغازین برای شروع گفتگوها می‌توانند هر کدام دعوتی غیرمستقیم باشند از طرف مقابل برای صحبت و اظهار خود واقعی‌مان.

** از طرف مقابلتان تعریف کنید
روانشناسان می‌گویند تعریف و تمجید از طرف مقابل باعث می‌شود آنان احساس خوبی داشته باشند و اضطراب حاصل از صحبت با یک فرد ناشناس را کم کند. در واقع به جای تمرکز روی خودمان که نکند این را اشتباه گفتم یا نکند این را اشتباه بگویم، می‌توانیم با این روش تمرکز را روی طرف مقابل ببریم

کدخبر: ۲۶۰۵۲۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر