کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۱۹۷۲۰۵
تاریخ خبر:

داروخانه‌ها در آستانه ورشکستگی

مشاور انجمن داروسازان ایران می‌گوید با توجه به مشکلات عدیده‌ای که داروسازان با آن روبرو هستند به نظر می‌رسد تداوم این مشکلات و موانع آنها را به سراشیبی سقوط و ورشکستگی سوق می‌دهد

به گفته شیوا اسبقیان بیش از هفت ماه است که بیمه‌ها پول داروخانه‌ها را پرداخت نمی‌کنند و فعالان این عرصه با مشکلات عدیده‌ای در ارائه خدمات به مردم روبرو هستند.

وی خاطرنشان کرد: ما از شرکت‌های داروساز یکی دو ماهه داروهایمان را با سود ۳٫۵ تا ۵ درصد برای داروهای خارجی و تا ۲۰ درصد برای داروهای داخلی دریافت می‌کنیم ولی با توجه به تاخیر پرداخت حق و حقوقمان از طرف بیمه‌ها چندین ماه است که قادر به پرداخت بدهی‌مان به شرکت‌های داروساز هستیم.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان استان اردبیل با بیان اینکه براساس قرارداد امضا شده بین سازمان‌های بیمه‌گر و داروسازان مقرر است با تحویل اسناد ۴۰ درصد مبالغ به شکل نقد و مابقی نیز ظرف دو ماه به حساب داروخانه‌ها پرداخت شود، ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر مردم تحت پوشش بیمه هستند ما به رغم تحویل دارو به مشتریان بیش از ۷ ماه است که حق و حقوقمان را نگرفتیم.

اسبقیان اضافه کرد: این اوضاع سبب شده است تا ما به دلیل مشکلات مالی مجبور باشیم تا از بانک‌ها با صدها خواهش و تمنا تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد دریافت کنیم که این شرایط سبب می‌شود ما نه تنها از بابت فعالیت داروخانه‌ها سودی نکنیم بلکه از جیبمان نیز سود بانک‌ها را پرداخت کنیم.

وی با اشاره به اینکه با این وضعیت داروخانه‌ها به سمت ورشکستگی می‌روند و ما حتی قادر نیستیم حق و حقوق نیروهایمان را به همراه عیدی کارکنان پرداخت کنیم، گفت: نه تنها به شرکت‌های داروساز و تهیه و توزیع در این زمینه بدهکار هستیم بلکه بعد از ۲۶ سال سابقه کار قادر به ارائه سرویس به مردم نیستیم چرا که پولی نداریم دارویی بخریم و آن را در اختیار بیماران قرار دهیم.

مشاور انجمن داروسازان ایران اظهار کرد: معلوم نیست دولت چه فکر و برنامه‌ای برای حل این مشکلات در ادامه مسیراجرای طرح تحول سلامت دارد که در صورت تداوم این شرایط به نظر می‌رسد تعداد زیادی از داروخانه‌ها در سال آینده به تعطیلی کشیده شود.

اسبقیان تاخیر و تعلل در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را در یک فرآیند پیچیده بیمه و دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد و بیان کرد: دولت اگر می‌خواهد طرح تحول سلامت را ادامه دهد باید در شکل اجرای آن تجدیدنظر کند چرا که نمی‌شود بی‌محابا پزشکان را مجاب کرد که انوع داروها را بنویسید و یا برای بیماران آزمایش و سونوگرافی تجویز کند.

وی با اشاره به اینکه در سطح کشور ۱۱ هزار داروخانه و داروساز با بیش از ۵۰ هزار نفر شاغل در این حوزه مشغول ارائه خدمات به مردم هستند، تصریح کرد: در حالی که بیمه‌ها پول داروخانه‌ها را پرداخت نمی‌کنند جالب است که از بابت پرداخت نشدن بیمه فعالان این بخش شاغلان داروخانه‌ها را مشمول جریمه قرار می‌دهند در حالی که اگر بیمه‌ها پول ما را پرداخت کنند ما نیز به موقع حق و حقوق بیمه‌ها را پرداخت می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

کدخبر: ۱۹۷۲۰۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • hurricane

    ایراد نداره داروخانه هام تلافیشو سر مردم در میارن.رفتم دارو گرفتم هر جور حساب می کنم هم با قیمت روی داره هم با قیمتی که ت و سایت سازمان غذا و دارو تقریبا دو برابر حساب کردن تازه با دفترچه حالا این به کن ار تازه تو نسخه دکتر نوشته بیست عدد صدت ا داده داداش لااقل بگو شامل بیمه نیست از اد حساب کن چرا قصد جونمونو کردین

  • 1.arashk

    داروخانه ها هم بدون نظارت قشنگ گرون فروش ی میکنن.

  • mohsen01

    تقریبا جایی از اقتصاد ایران نیست که دست بذاری و زیر دستت متورم نباشه کی منفجر بش ه …. خدا بفریاد برسه

  • mamadariay

    کجای کشور خبرهای خوب داره؟ همش که خبرهای بد شد کی تموم میشه این روزا