کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۱۷۳۹۵۳
تاریخ خبر:

«آب زمزم» را سمی کرده‌اند؟

سال ۲۰۱۲ پس از اعتراض برخی کشورها نسبت به آلوده بودن آب زمزم، مدیرکل خدمات و نگهداری اداره امور مسجدالحرام و مسجد شریف نبوی (ص) آن را شایعه‌ای کذب خواند و به یکی از مخازن نگهداری آب برای مصرف در سرویس‌های بهداشتی اشاره کرد و گفت: مخزنی که در جنوب غربی و ۲۰ کیلومتری مسجدالحرام واقع شده، حاوی آب زمزم نیست.

این مقام سعودی آن زمان تاکید کرد که مخازن آب زمزم به سیستم‌های ضدعفونی، تصفیه و گندزدایی آب با اشعه مجهز است.

یک‌ سال قبل از آن، برخی رسانه‌های انگلستان گزارشی از نتایج آزمایش‌هایی که در لندن روی آب زمزم انجام شده، منتشر کردند که نشان می‌داد؛ مقدار قابل توجهی ماده معدنی «زرنیخ» در آب این چاه وجود دارد. همان موقع سخنگوی رسمی امور حرمین شریفین در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «فرانس پرس» اعلام کرد: آلوده بودن آب چاه مقدس زمزم در مسجدالحرام به شدت تکذیب می‌شود، چرا که این آب سالم‌ترین آب در دنیا است.

حجت‌السلام و المسلمین قاضی‌عسکر ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ اما در تازه‌ترین اظهاراتش به این سخنان که برای چندمین بار تکرار شده، واکنش نشان داد و گفت: وجود نیترات و آرسنیک بیش از حدِ مجاز در آب زمزم خلاف واقع است.

سرپرست حجاج ایرانی اظهار کرد: با آزمایش‌هایی که صورت گرفت مشخص شد این حرف (مسموم بودن آب زمزم) کاملا نادرست است.

به گزارش ایسنا، چاه زمزم در ۲۱ متری مسجدالحرام است ۳۰ متر عمق دارد و در زمان ملک خالد، ۱۲ متر آن را سنگ‌بند کردند. دهانه‌ی چاه تا سطح مسجدالحرام یک متر و ۵۶ سانتی‌متر است. بخشی از آب این چاه که بوسیله‌ی چندین پمپ پرقدرت به مسجدالحرام منتقل می‌شود، خشک شده است. عربستان در سال ۲۰۱۰ پروژه‌ای را به ارزش ۱۸۶ میلیون دلار در چاه زمزم اجرا کرد تا حجم بیشتری از آب آن را برای صدور به سراسر جهان، استخراج کند.

کدخبر: ۱۷۳۹۵۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر