کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۵۴۱۹۸
تاریخ خبر:

گرفتگی گردن را در یک دقیقه درمان کنید

سفت شدن یا گرفتگی عضلات گردن، یکی از حالات طبیعی شناخته شده‌ای است، که در خانه به سادگی درمان می‌شوند.

گرفتگی عضلات یک انقباض غیر ارادی و قوی ماهیچه است که به راحتی آزاد نمی‌شود. هنگامی که ما از عضلاتی که می‌توانند به طور ارادی کنترل شوند استفاده می‌کنیم، مانند دست‌ها و پاها، آن‌ها مرتبا انقباض و انبساط می‌یابند، همانطور که ما اندام‌هایمان را حرکت می‌دهیم، ماهیچه‌هایی که سر، گردن، و بدن (یک عضله یا حتی چند بافت از آن) ما را حمایت می‌کنند به طور مشابه و به صورت هماهنگ برای حفظ وضعیت حالت ما که بصورت غیرارادی منقبض می‌شوند در یک اسپاسم می‌باشند. اگر اسپاسم پایدار باشد، به آن گرفتگی عضلات می‌گویند. گرفتگی عضلانی اغلب باعث سخت و سفت شدن قابل مشاهده و یا ملموس عضله درگیر می‌شود. برخی گرفتگی عضلات شامل انقباض همزمان عضلاتی می‌شود که معمولا باعث حرکت قسمت‌های مختلف بدن در جهت‌های مخالف می‌باشند.

سفت شدن عضلات گردن معمولا همراه با درد و همچنین سختی در حرکت دادن گردن به جهات مختلف می‌باشد. سفت شدن این عضلات می‌تواند یکی از دلایل اصلی درد‌های مزمن در پشت سر باشد. علائم این مشکل، معمولا بیشتر از چند روز کوتاه، طول نمی‌کشند، حال با استفاده از پروتکل‌های زیر می‌توانید این عارضه را کنترل کنید.

گرفتگی گردن با درد، حساسیت و اختلال در هر گونه حرکت گردن به خصوص گردش به طرفین مشخص می‌شود. گرفتگی می‌تواند با سر درد و گردن درد همراه باشد و این درد حتی تا شانه‌ها و بازو‌ها هم احساس شود. علائم گرفتگی معمولا چند روز تا یک هفته باقی می‌ماند. در اکثر مواقع گرفتگی گردن بی خطر بوده و با گذشت چند روز ممکن است از بین برود، اما در برخی مواقع می‌تواند حاکی از نشانه بروز بیماری جدی باشد.

گرفتگی و اسپاسم گردن می‌تواند به چند دلیل متفاوت رخ بدهد. در ابتدا ممکن است بر اثر استرس، نشستن مداوم و استفاده نادرست از عضلات و تروما‌ها و ضربه‌های ناگهانی که به گردن وارد می‌شود باشد. بهتر است بدانید که تقریبا ۶۰ درصد از آرتروز‌های گردن بر اثر استرس هستند.

گرفتگی گردن به دلیل آسیب دیدگی و جراحت: ممکن است فردی بر اثر آسیب‌دیدگی یا جراحت رباط‌ها و تاندون‌های ناحیه گردن دچار گرفتگی گردن شده باشد. این جراحات ممکن است در اثر تصادفات شدید خودرویی و ضربه سنگین به سر یا در هنگام ورزش‌های پر برخورد مثل فوتبال اتفاق بیفتد. همچنین به دلیل زمین خوردن هم ممکن است فرد به گرفتگی گردن دچار شود.

گرفتگی گردن به دلیل ابتلا به استئوآرتریت: این بیماری نوعی بیماری پاتولوژیک بوده که به مرور زمان و به دلیل استفاده زیاد از مفاصل به وجود می‌آید. این بیماری نیز می‌تواند باعث گرفتگی و محدود شدن طیف حرکتی گردن شود.

گرفتگی گردن به دلیل ابتلا به روماتیسم مفصلی: این یک بیماری خود ایمنی بوده که باعث اختلال در عملکرد مفاصل گردن شده و باعث گرفتگی و درد گردن مشقت باری می‌شود.

گرفتگی گردن به دلیل فشار بر روی عصب‌ها: در این بیماری معمولاً عصب‌ها به دلیل تنگ شدن کانال نخاعی تحت فشار قرار می‌گیرند. این تنگ شدن کانال نخاعی ممکن است به دلیل فتق دیسک کمر باشد. اگر فشار بر روی عصب‌ها باعث گرفتگی گردن شود ممکن است این درد به سمت شانه‌ها و بازوها هم کشیده شود.

گرفتگی گردن به دلیل وضعیت‌های استرس‌زا: وقتی که فرد تحت استرس شدید باشد ممکن است عضلات در بدن او دچار کشیدگی و حساسیت شوند و گرفتگی گردن هم ممکن است به دلیل وجود موقعیت‌های استرس زا به وجود آمده باشد.

گرفتگی گردن به دلیل ابتلا به فیبرومیالاژیا: این یک بیماری بوده که در آن درد شدیدی در ماهیچه‌ها و مفاصل بدن احساس می‌شود. این بیماری می‌تواند یکی از دلایل گرفتگی گردن باشد.

گرفتگی گردن به دلیل اسپاسم عضلانی: ماهیچه‌های بدن به دلیل انقباضات غیرارادی در معرض اسپاسم قرار می‌گیرند. این گونه اسپاسم ها در ماهیچه گردن می‌تواند باعث گرفتگی گردن شود.

گرفتگی گردن به دلیل ابتلا به اختلالات ستون فقرات در ناحیه گردن: بسیاری از مشکلات در ستون فقرات می‌تواند باعث گرفتگی گردن شود. گرفتگی گردن ممکن است واکنشی به اختلالات زمینه‌ای در ستون فقرات گردنی باشد.

گرفتگی گردن به دلیل ابتلا به آرتروز گردن: آرتروز گردن معمولاً همراه با بیماری‌های دیژنراتیو دیگر مانند تنگی کانال نخاع و تغییرات آناتومی مثل خار استخوان به وجود می‌آید

گرفتگی گردن به دلیل مننژیت / عفونت: عفونت دلیل شایعی برای گرفتگی گردن نیست اما می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌هایی شود که باید به آنها توجه شود.

اغلب گرفتگی گردن پس از طی یک هفته بهبود می‌یابد، اما در برخی موارد که خلاف این مسئله رخ می‌دهد و دارو‌های مسکن نیز موثر واقع نمی‌شوند مراجعه به پزشک توصیه می‌شود. پس از معاینه دقیق گردن و شناسایی دلایل بروز گرفتگی پزشک ممکن است آزمایشاتی در خواست کند. به همین منظور امکان دارد عکس برداری به وسیله سی تی اسکن یا ام آر آی را برای بررسی ستون فقرات گردنی در دستور کار قرار دهد. حتی ممکن است بیمار را به فیزیوتراپیست ارجاع دهد و احتمالا پس از چند جلسه درمانی، درد و گرفتگی عضلات بهبود یابد.

تنها در یک دقیقه، سفت شدن عضلات گردن را درمان کنید. در ابتدا محل دقیق درد را مشخص کنید، سپس درمان شروع کنید. اگر درد در سمت چپ گردن است، از دست چپ خود استفاده کنید، و اگر درد بیشتر سمت راست گردن است از دست راست برای شروع کمک بگیرید.

انگشتان دست خود را به طور مستقیم بر روی درد و یا گره فشار دهید، تا زمانی که فشار زیادی را احساس کنید، البته مراقب باشید که زیاد فشار نیاورید و منجر به تشدید درد شوید. سر خود را در جهت مخالف درد بچرخانید و چانه را به سمت پایین خم کنید. این حرکت را ۱۵ تا ۲۰ بار در یک بازه زمانی مشخص انجام دهید. تکرار حرکت در طول روز برای شل کردن عضله، می‌تواند بسیار مفید باشد.

اعمال فشار به نقطه درد، آن هم درست در هنگام به فعالیت وا داشتن عضله، می‌تواند به تسکین درد کمک کند. اگر به نقطه درد دسترسی ندارید، می‌توانید از توپ تنیس و دیوار کمک بگیرید. توپ را در منطقه درد قرار دهید و سپس آن را به سمت دیوار فشار دهید.

کشش ماهیچه‌ها می‌تواند در کاهش درد و تنش‌های موجود در عضلات گردن تاثیر گذار باشد. به عنوان نمونه، هنگامی که در حال رانندگی هستید و یا در پشت میز خود نشسته اید، این تمرینات ساده را با خود انجام دهید:

• در ابتدا صاف بنشینید، سپس هر دو تیغه شانه را به تکیه گاه پشت خود فشار دهید، این عمل را ۱۰ بار تکرار کنید.

• شانه‌های خود را به عقب و سپس به سمت پایین بکشید.

• گوش‌های خود را به آرامی به شانه‌ها نزدیک کنید، این حرکت را نیز ۱۰ بار تکرار کنید.

• سر خود را به آرامی به پشت بچرخانید و ۳۰ ثانیه نگه دارید. همچنین، می‌توانید از دستان خود برای این چرخش کمک بگیرید.

اگر شما از درد پشت و گردن رنج می‌برید، تمرین‌های کششی یوگا می‌توانند به کاهش درد کمک بسیاری کنند.

ماساژ یکی از راه‌های درمان درد و التهاب ناشی از سفت شدن عضلات گردن است. چند دقیقه ماساژ می‌تواند سبب افزایش گردش خون در محل درد شود و به کاهش درد کمک کند. یک قاشق غذاخوری از روغن هایی مانند روغن نارگیل و روغن زیتون را به همراه روغن نعناع مخلوط کنید و سپس، این ترکیب را روی محل درد استفاده کنید و چند دقیقه ماساژ دهید.

همچنین شما می‌توانید از روغن‌های ضروری، نظیر روغن نعناع که به طور طبیعی در کاهش التهاب و درد بسیار مفید عمل می‌کنند، بهره‌مند شوید. بدین منظور، می‌توانید روغن را بر روی محل درد ماساژ دهید. گفتنی است که، متانول موجود در روغن نعناع، به تسکین درد کمک می‌کند.

دو قاشق چایخوری روغن زیتون را در ماکروفر به مدت چند ثانیه گرم کنید. چند قطره روغن نعنا فلفلی را به آن اضافه کنید. به آرامی گردن خود را با این روغن ماساژ دهید. این درمان را روزی ۲ بار به مدت چند روز انجام دهید.

بجای مورد بالا می‌توان ۲ قطره روغن نعنا فلفلی را به یک ظرف بزرگ آب سرد اضافه کنید. یک لیف حمام را در این آب غوطه‌ور کنید و سپس آن را در محل مشکل‌دار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید. در صورت لزوم آن را تکرار کنید.

توجه: روغن نعنا برای کودکان و کسانی که حساسیت پوستی دارند مناسب نیست.

بعد از ماساژ استراحت کنید و یا با یک دوش آب گرم، روند شل شدن عضلات را سرعت ببخشید.

درمان‌ سنتی دیگر هم برای حل مشکل اسپاسم گردن وجود دارد. که استفاده از طب سوزنی، داروهای عصبی و تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست. این روش‌ها ممکن است به تنهایی یا بصورت ترکیبی برای تاثیر بهتر استفاده شوند اما لازم است قبل از انتخاب آن‌ها با پزشک مشورت نمایید.

کدخبر: ۲۵۴۱۹۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر